10 stereotyyppistä treenaajaa, jotka löytyvät jokaiselta kuntosalilta

29.01.2015 09:15 - Reetta Haverinen

Löytyykö sinunkin kuntosaliltasi ripsiään räpsyttelevä selfie-prinsessa ja muskeleitaan pullisteleva himotreenaaja? Näitä stereotyyppisiä treenaajia löytyy taatusti jokaisen suomalaisen kuntokeskuksen asiakaskunnasta.

Salit ovat paikkoja, joissa voi törmätä varsin värikkäisiin persooniin. Jotkut keskittyvät salilla pelkästään treenaamiseen, toiset taas käyttävät aikansa lähinnä itsensä peilaamiseen ja kuvien ottamiseen.

Treenasitpa missä päin Suomea hyvänsä, löytyy lähes jokaiselta kuntosalilta nämä 10 stereotyyppistä persoonaa, jotka saavat monien kanssatreenaajien pinnan kiristymään:

1. Kehonrakentaja

Nämä tyypit eivät häpeile omien muskeleidensa esittelemistä. Varsinkin, kun lähistöllä on vastakkaisen sukupuolen edustajia, pullistelevat nämä tyypit hauiksiaan entistä kovemmin.

2. Ähisijä

Joskus kanssatreenaajat säpsähtävät, kun ähisijä aukaisee suunsa salin nurkassa. Tämä tyyppi uskoo äänen voimaan, sillä hän ei nosta punttiakaan ilman kovaa ähinää, puhinaa tai karjuntaa.

3. Seurapiiriperhonen

Seurapiiriperhoset eivät tule salille treenaamaan, vaan pitämään yllä sosiaalisia suhteitaan. He tekstaavat, puhuvat puhelimessa tai juoruilevat ystäviensä kanssa jumppasalin nurkassa.

4. Hamstraaja

Nimensä mukaisesti hamstraajat haalivat ympärillensä valtavan lajitelman erikokoisia puntteja ja treenivälineitä, jotta kukaan ei pääsisi pilaamaan heidän tarkasti suunniteltua treeniänsä.

5. Sotkija

Sotkija ei vie koskaan käyttämiään kuntoiluvälineitä takaisin paikoilleen. Kaikki hyppynaruista jumppapalloihin jäävät niille sijoilleen heti, kun sotkija on saanut treeninsä tehtyä.

6. Huomionhakijat

Nämä tyypit keskittyvät ainoastaan siihen, miltä he salilla ollessaan näyttävät. Huomionhakijoiden kännykkäkameroiden muisti on täynnä saliselfieitä ja treeniin itsessään menee vain murto-osa salilla vietetystä ajasta.

7. Varastaja

Nämä tyypit eivät piittaa, vaikka veisivät kuntoiluvälineen suoraan toisen silmien edestä. Jos joku on astelemassa jalkaprässin luo, saattaa varastaja kiilata sujuvasti hänen edelleen ja istahtaa mukavasti prässipenkkiin sen kummemmin anteeksipyyntöjä esittelemättä.

8. Hajuherne

Tämän miehen/naisen vieressä ei ole miellyttävää treenata, sillä paidasta puskeva haju saa ympärillä olevien nenät nyrpistymään. Deodorantin käyttötarkoitus ei ole tainnut vielä selvitä tälle tyypille.

9. Lähentelijä

Varsinaista asiantuntijaa esittävä lähentelijä ei turhia kainostele. Tämä heppu ryntää opastamaan naisia aina tilaisuuden tullen suorittamaan liikkeitä oikealla tekniikalla. Niin hauis-, ojentaja- kuin pakaraharjoitustenkin neuvominen kädestä pitäen kuuluvat tämän tyypin mielipuuhiin.

10. Haahuilijat

Nämä ihmiset eivät sen kummemmin välitä tehokkaan ja nopeatempoisen treenin tekemisestä. Haahuilijat lukevat lehteä kuntopyörän selässä, selaavat päivänsanomia jalkaprässissä istuessaan ja katsovat televisiota hauiskääntöjä tehdessään. Usein haahuilijat myös tapaavat viettää aikaansa hierontapenkeissä tai infrapunasaunassa.

Lähde: Viralfaze

Kilpailut

Uusimmat