10 tiedostamatonta syytä, jotka saavat ihastumaan

25.02.2015 22:15 - Noora Suomalainen

Ihmiset ihastuvat toisiinsa esimerkiksi jonkin luonteenpiirteen tai ulkonäön takia. Aina syyt eivät ole niin yksinkertaisia.

Tulevista kumppaneista etsitään tiettyjä piirteitä, mutta lopulta voikin päätyä yhteen ihan toisenlaisen ihmisen kanssa, kuin oli kuvitellut.

"Tummat hiukset, 180 senttiä pitkä ja ammatiltaan lääkäri" -tyypisiä listoja saattaa löytyä monelta ja näiden haluttujen ominaisuuksien perusteella yritetään etsiä sitä oikeaa. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita syitä, miksi joihinkin ihmisiin ihastuu.

Osa ihastumiseen vaikuttavista syistä on itsensä tiedossa, mutta osa taas on tiedostamattomia. Elite Daily -sivusto keräsi yhteen niitä tiedostamattomia syitä, siihen, miksi saattaa ihastua johonkin tiettyyn ihmiseen.

1. Se mitä syöt

Tutkimus osoittaa, että naiset ovat kiinnostuneempia lihaa syövistä miehistä, kuin kasvissyöjistä. Miehiä taas kiinnostavat enemmän kasvissyöjät kuin lihaa rakastavat naiset.

2. Suun bakteerit

Tutkimuksen mukaan monilla pariskunnilla on keskenään samankaltainen bakteerikanta kielessä. Ihmisvartalot ovat täynnä bakteereita, joten on helppo uskoa, että niilläkin on jotain tekemistä kiinnostuksen kohdetta valittaessa.

3. Kyyneleet

Tutkimuksen mukaan kyyneleet tekevät naisesta vähemmän kiinnostavan miesten silmissä. Tutkimuksessa miehet katsoivat kuvia kyynelehtivistä naisista ja heidän testosteronitasonsa laskivat.

4. Vartalon tuoksu

Jokaisella ihmisellä on omanlainen kehon tuoksu ja sillä on suuri vaikutus viehättävyydessä. Naiset pitävät miehistä, joilla tuoksu ja geenit ovat erilaisia kuin heidän omansa. Mitä lähempänä parien tuoksut ovat toisiaan, sitä alempi on heidän seksuaalinen kiinnostuksensa toista kohtaan.

5. Ehkäisy

Ehkäisy voi vaikuttaa esimerkiksi siihen, minkälaisista miehistä pitää ja millaisena seksikumppanina näkee miehet. Parisuhteen aikana aloitettu ehkäisy voi siis muuttaa naisen tuntemuksia miehestä.

6. Miehen nimi

Miehen nimellä voi myös olla vaikutusta. Seksikkäämmällä nimellä varustettu mies voi olla kiinnostavampi kuin mies, jonka nimi ei ole niin seksikäs.

7. Omien vanhempien ulkonäkö

Tutkimuksen mukaan naiset ovat alttiimpia tapailemaan miestä, jolla on samanväriset silmät ja hiukset kuin heidän isällään. Perusteluna voi olla se, että ihmiset kiinnittävät luonnollisesti huomiota tuttuihin asioihin.

8. Aurinkolasit

Monet miehet näyttävät paremmilta käyttäessään aurinkolaseja. Aurinkolasit tuovat mukanaan symmetrisyyttä ja ihmiset ovat viehättyneitä symmetrisistä kasvoista. Lasit saavat käyttäjänsä myös näyttämään salaperäiseltä.

9. Punaiseen pukeutuminen

Tutkimuksen mukaan miesten mielestä punaista käyttävä nainen on seksikäs ja haluttava. Näin ollen miehet voivat tiedostamattaan kiinnostua punaista suosivista naisista.

10. Kuinka adrenaliinipitoista toimintaa teette yhdessä

Tutkimus osoittaa, että pariskunnat, jotka tekevät yhdessä paljon adrenaliinia vapauttavia aktiviteetteja, ovat kiinnostuneempia toisistaan kuin ne pariskunnat, jotka eivät näitä aktiviteetteja tee.

Lue myös: Onko hän kiinnostunut sinusta? 5 merkkiä, joita kannattaa tarkkailla

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat