19 pientä tekoa, jotka piristävät kenen tahansa arkea

26.06.2015 21:15 - Tiina Svensk

Arjen rutiinien keskellä pienikin asia piristää ja tuntuu arvokkaalta. Työkaverin kohteliaisuus tai ystävältä saatu kirje valaisevat harmaintakin päivää.  

Pienet kohteliaisuudet ja teot kertovat paljon niiden tekijästä, ja ne jäävät varmasti mieleen pidemmäksikin aikaa. Milloin viimeksi olet itse valaissut toisten päivää pienillä teoilla tai kohdannut henkilön, joka on yllättänyt sinut iloisesti?

Seuraavat pienet asiat vaativat vain vähän vaivaa, mutta tuntuvat silti arvokkailta:

1. Ihmiset, jotka antavat sinulle tietä liikenteessä: Piristääkö kiireen keskellä mikään muu enemmän kuin autoilija, joka antaa tilaa ruuhkassa tai jarruttaa, jotta voisit ylittää kadun rauhassa.

2. Täsmälliset työkaverit: He arvostavat sekä sinun aikaasi että omia aikataulujaan. Sen vuoksi he ovat aina ajoissa, ja palauttavat työnsäkin ajallaan.

3. Ystävät, jotka keittävät teetä tai kahvia kysymättä: Mikä onkaan parempi tunne, kuin saapua ystävän luo ja haistaa juuri keitetyn kahvin tuoksu jo eteisessä?

4. Ihmiset, jotka luovuttavat paikkansa julkisissa kulkuneuvoissa: Olipa kyseessä sitten sinulle ja matkatavaroillesi luovutettu paikka tai mukanasi kyytiin nousseelle seniorille tarjottu paikka, ihmisen teko lämmittää mieltä varmasti.

5. Ihmiset, jotka auttavat matkatavaroiden kanssa: Tuntematon, joka pysähtyy auttamaan sinua raskaan matkalaukun kanssa, tuntuu sillä hetkellä varmasti maailman ihanimmalta henkilöltä maailmassa.

6. Tuntemattomat, jotka palauttavat kadonneen lompakkosi: Tällaiset henkilöt vakuuttavat sinut samalla ihmiskunnan hyvyydestä.

7. Paikalliset, jotka opastavat sinua: Ollessasi ulkomailla osaat varmasti arvostaa paikallisia, jotka antavat täsmällisiä ja paikkansa pitäviä ohjeita sinun ollessa eksyksissä.

8. Hyväntekeväisyyteen lahjoittavat: Samalla he myös muistuttavat sinua, että pieni summa voi olla jollekin suuri apu.

9. Hymyilevät ihmiset: Aito, spontaani hymy joko vastaantulijalta tai tutulta valaisee oitis sinunkin arkeasi.

10. Kirjeiden kirjoittajat: Nykyisin lähes kukaan ei kirjoita enää kirjeitä, sillä olemme siirtyneet sähköpostien ja tekstiviestien aikakauteen. Kortti tai kirje tuntuu todella arvokkaalta, sillä sen kirjoittaja on todella ottanut aikaa kirjoittaakseen ajatuksiaan juuri sinulle.

11. Henkilöt, jotka pitävät ovia auki: Oven auki pitäminen kuuluu kohteliaisiin käytöstapoihin, mutta piristää silti.

12. Työkaverit, jotka päästävät sinut tauolle: Kun työkaverisi päästää sinut tauolle kesken kiireisen vuoron, olet varmasti kiitollinen.

13. Ohikulkijat, jotka huomaavat sinun pudottaneen jotain: Olipa kyse sitten hansikkaista tai matkakortista, tuntemattomat jotka huomaavat tapahtuneen ja juoksevat sinut kiinni tuntuvat varmasti arvokkailta.

14. Ihmiset, jotka eivät roskaa: Miltä sinusta tuntuu, kun näet tuntemattoman heittävän roskia luontoon? Entä, kun näet jonkun vievän roskansa roskakoriin - minne ne kuuluvat - tai jopa poimivan toisten roskia kadulta?

15. Läheiset, jotka todella muistavat: Ystävät, jotka muistavat syntymäpäiväsi tai tärkeät tapahtumat arjessasi ovat ihania. Vielä arvokkaampia ovat ne pienet asiat, jotka he muistavat, kuten kahvitilauksesi tai kappale, joka saa sinut aina tanssimaan.

16. Ystävät, jotka näkevät milloin olet halauksen tarpeessa: Sinun ei tarvitse sanoa sanaakaan, he vain huomaavat milloin olet halauksen tarpeessa.

17. Ihmiset, jotka osaavat kehua: Saattaa kuulostaa pinnalliselta, mutta eivätkö yllättävät kohteliaisuudet tee päivästäsi paremman?

18. Ihmiset, jotka sanovat "terveydeksi" aivastaessasi: Jos sinulla on tapana sanoa "terveydeksi" toisille aina heidän aivastaessaan, odotat sitä myös muilta.

19. Ihmiset, jotka kiittävät: Yksi pieni sana osoittaa kohteliaisuutta, eikö totta?


Lue myös: Onnellisuuteen tarvitaan kolme tärkeää asiaa - toteutuvatko sinun elämässäsi?

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat