3 parisuhdetyyppiä: Oletko tarrautuja, välttelijä vai turvautuja?

07.07.2014 18:05 - Laura Sulkava

Persoona ja elintapa vaikuttaa paljon siihen, kuinka käyttäydymme suhteessa. Ja siihen, olemmeko toivottuja kumppaneita.  

Ihmiset voidaan jakaa karkeasti erilaisiin suhde-eläjiin sen mukaan, kuinka he sitoutuvat kumppaniin. Erottelu tapahtuu sen mukaan, minkälaisessa suhteessa viihdytään.

Katso alta mitä tyyppiä sinä olet.

Tarrautuja

Tunnet olosi mukavimmaksi, kun olette intiimisiti ja lähekkäin kumppanisi kanssa. Sinua usein pelottaa, ettei kumppanisi halua olla niin lähekkäin kuin sinä haluaisit ja pienetkin suhteenvaihtelut saavat sinut hermostuneeksi.

Esimerksi, jos mies peruu sovitut treffit tai ei heti soita, olet aivan varma, että hän on onneton eikä halua sinua enää.

Välttelijä

Sinulle on tärkeää ylläpitää itsenäisyyttäsi. Tykkäät kyllä olla toisten lähellä, mutta liika läheisyys saa olosi epämukavaksi. Haluatkin pitää pientä etäisyyttä partneriisi.

Voikin todeta, että tarrautujan ja välttelijän välinen suhde on suuri kompromissi, joka on vaikeaa saada toimimaan.

Turvallinen

Tähän tyyppiin kuuluvat ne, joilta turvallisuus, läheisyys ja lämpöisyys tulevat luonnostaa, mutta jotka eivät takerru tai liputa itsenäisyyden puolesta.

Turvallinen kumppani onkin paras vaihtoehto suhteeseen. Onneksi tosin riittää, että suhteessa on yksi tätä kategoriaa, koska hän voi luoda turvallisuutta suhteeseen.

Jos kaipaat lisää kipinää suhteeseen, katso vinkkejä tästä. Katso myös juttu suutelun merkityksestä suhteelle.

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat