4 yleisintä syytä avioeroon

03.04.2013 20:15 - Reetta Haverinen

Kun tunnistat hälytysmerkit ajoissa, voit vielä toimia ja pelastaa parisuhteesi.

Monien erojen taustalta löytyy yllättävän samanlaiset syyt. Ohessa neljä parisuhteen sudenkuoppaa, jotka kannattaa pitää mielessä liittoa hoitaessa:

1. Uskottomuus

Pettäminen on monien tutkimusten mukaan yleisin syy siihen, että liitot loppuvat. Olemme tottuneet lukemaan lehdistä julkisuuden henkilöiden kolmiodraamoista ja pettämisskandaaleista. Siinä missä tähtien avio-ongelmat nousevat otsikoihin, monessa taviskodissa painitaan saman ongelman kanssa.

Yleensä eron syy ei ole pelkkä pettäminen, vaan uskottomuuden taustalla on muitakin ongelmia. Myös seuraavat kohdat saattavat olla syynä pettämiseen:

2. Kommunikointiongelmat

Runsas keskustelu pitää suhteen elinvoimaisena. Jos parisuhteen molemmat osapuolet tietävät toistensa tunteista, arvoista ja haaveista, on parisuhde rakennettu vakaalle pohjalle. Monesti avioparin elämää rasittaa kiireinen arki, pitkät työpäivät ja kotityöt. Kumppanille ei tunnu jäävän tarpeeksi aikaa. Pyrkikää silti keskustelemaan tunteistanne päivittäin. Asiat pahenevat, mitä pidempään panttaatte sanojanne tai mielessä hautovia tunteitanne.

3. Rahariidat

Raha-asiat ovat avioliitoissa yksi keskustelluimmista ja riidellyimmistä aiheista. Ongelmia ilmenee, jos rahaa on liian vähän, mutta myös jos sitä on liikaa. Mihin palkka laitetaan? Kuinka käytämme yhteiset rahat? Nämä kysymykset voivat nostattaa kodin katon alla kuohuntaa. Myös kumppanin työttömyysjaksot, sairaalalaskut, lasten harrastuskulut ja jopa arkiset sähkölaskut voivat saada pariskunnan välit kiristymään. Vaikka rahahuolet voivat laittaa avioliiton koetukselle, yleensä keskustelu ja yhteiset kompromissit auttavat selviämään yli vaikeista ajoista.

4. Erilaiset prioriteetit

Uran, vapaa-ajan, kaverisuhteiden ja perheen yhteensovittaminen vaativat suunnittelua. Aikataulun ollessa kiivas oma avioliitto on yleensä se, joka saa kärsiä eniten. Ylityöt, joogatunnit tai kavereiden keilaillat menevät monesti sen edelle, että viettäisitte laatuaikaa kahden kesken. Pienetkin yhteiset hetket parantavat suhdetta huomattavasti, eikä niitä tulisi väheksyä.

Järjestäkää kalenteristanne aikaa myös toisillenne. Joskus ystävän vauvakutsut voi varmasti jättää väliin tai pyytää isovanhempia hakemaan lapsen jalkapallotreeneistä, niin että voitte käydä vaikka kahvilla yhdessä. Kun karsitte molemmat omista menoistanne, jää suhteen hoitamiselle enemmän aikaa.

Lähde: Inspiyr

Kilpailut

Uusimmat