Kuva: Fotolia

5 asiaa, joita pariskuntien kannattaa tehdä aamuisin - vahvistavat suhdettanne

25.08.2016 18:15 - Emmi Moilanen

Pienillä teoilla on helppo vahvistaa parisuhdetta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Prevention-sivusto listasi pienet teot, joiden avulla vahvistat parisuhdettasi heti päivän ensimmäisistä hetkistä lähtien.

1. Sano “hyvää huomenta”

Muistakaa myös hyvästellä toisenne töihin lähtiessä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta juuri pienet eleet ovat juuri niitä merkittäviä tekoja, jotka vahvistavat suhdettanne arjen kiireiden keskellä.

2. Herätkää kymmenen minuuttia etuajassa

Tämä viikonlopuilta tuttu rutiini on kannattavaa ottaa käyttöön myös arkiaamuisin.

- Tämä vaikuttaa positiivisesti myös mielialaasi, parisuhdevalmentaja Laurel House toteaa.

3. Kerro kumppanillesi yksi kehu

Kehu voi olla mitä vain. Mikä voisi olla parempi tapa aloittaa päivä, kuin kehu siitä, että toinen tuoksuu hyvältä? Tai ääneen kerrottu innostus siitä, kuinka odotat tulevaa treffi-iltaanne malttamattomana.

4. Kerro turhautuneisuudestasi

Jos tiedostat jo heti aamusta, että mieltäsi painaa jokin tietty huoli tai murhe, on asia hyvä tuoda esille heti heräämisen jälkeen. Myös avioliitto- ja perheterapeutti Sara Sedlikin mielestä aamut ovat erityisen hyvää aikaa keskustella asioista.

- Kukapa haluaisi ajatustensa ja keskittymiskykynsä harhailevan koko loppu päivän ajan vain sen takia, että sydämellä on selvittämättömiä asioita kumppanin kanssa, hän toteaa.

5. Vitsailkaa

Hassutelkaa toistenne kanssa ilman paineita siitä, että vitsien tulisi aidosti olla hauskoja. Juuri ”huonot sisäpiirin vitsit” vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kepeä tunnelma aamulla virittää sinut pitämään iloisen mielen yllä myös loppupäivän ajan.

Lähde: Prevention

Lue myös: Yllättävää! Seksikumppaneiden määrällä vaikutus avioliiton kestoon

Kilpailut

Uusimmat