5 tapaa, joilla torjutuksi tulemisen pelko rajoittaa sinua

16.08.2015 15:15 - Tiina Svensk

Jokainen pelkää tulevansa torjutuksi eri tilanteissa. Pelon ei kannata kuitenkaan antaa hallita koko elämää.

Jokaisella meistä on varmasti tilanteita, joissa torjutuksi tulemisen pelko on ottanut vallan - siinä missä toinen on jänistänyt mielenkiintoisen työtehtävän kanssa, toinen ei ole rohjennut kysyä ihastustaan treffeille.

Älä kuitenkaan anna pelolle valtaa, sillä torjutuksi tulemisen pelko rajoittaa sinua enemmän kuin uskotkaan:

1. Välttelet uusia mahdollisuuksia: Torjutuksi tulemisen pelko saa sinut myös välttelemään tilanteita, joissa saatat tulla torjutuksi. Samaiset uudet mahdollisuudet voivat kuitenkin poikia paljon uusia ja hyviä asioita elämääsi.

2. Yrität miellyttää kaikkia: Koska torjutuksi tuleminen vaatii yleensä erimielisyyksiä, yrität miellyttää mahdollisimman montaa ihmistä välttyäksesi ristiriidoilta. Kaikkien miellyttäminen on kuitenkin mahdotonta, ja se vie sinulta uskomattoman paljon energiaa.

3. Ihmiset eivät opi tuntemaan sinua: Torjutuksi tulemisen pelko saattaa saada sinut vetämään tietynlaista roolia esimerkiksi työtovereiden edessä. Jos ylläpidät muuria itsesi ja muiden välillä, ihmiset eivät koskaan opi tuntemaan, kuka todella olet.

4. Et pidä puoliasi: Miellyttämisenhalu saa sinut usein hiljenemään epäkohtien ilmetessä. Jos et pidä puoliasi, kykysi ja lahjakkuutesi saattaa jäädä huomaamatta.

5. Käyttäydyt passiivis-aggressiivisesti: Jos et uskalla kysyä ystäviltäsi apua suoraan kieltävän vastauksen pelossa, saatat sortua vihjailuun ja manipulointiin. Uhrin roolin ottaminen tilanteissa, joissa tarvitset apua, ei kannata. Kysy apua suoraan, sillä ihmiset, jotka välittävät sinusta auttavat varmasti mielellään.

Lue myös: Kevyempi olo, parempi mieli - kokeile erilaisia detox-kuureja, jotka eivät liity syömiseen

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat