5 tilannetta, joissa rahasta pihit ihmiset ärsyttävät

07.09.2014 20:15 - Senni Loikala

Rahoistaan pihin ihmisen seurassa alkaa monesti pänniä, ainakin tietyissä tilanteissa.  

Monilla alkaa sappi kiehua, jos ystävä, kumppani tai sukulainen pihistelee rahan kanssa. Listasimme tilanteita, joissa rahoistaan liian tarkat ihmiset saattavat ärsyttää.

1) Kauppareissujen aikana liikutaan vaaravyöhekkeellä. Varsinkin, jos ostoksia tehdään yhteisiin tarpeisiin. Monista voi olla ärsyttävää, jos toinen laskee ostosten hinnat ja niiden jakautumisen piirun tarkasti. Erityisesti pariskunnilla, joissa toinen on pihi, voi visiitti lähikaupassa saada savun nousemaan korvista.

2) Esimerkiksi laivamatkoilla monet tahtovat nauttia aamiasbuffetin tai seisovien päivällispöytien antimista. Jos matkakumppani ehdottaa eväiden ottamista mukaan laivalle välttääkseen maksamasta ruoasta, on se ärsyttävää.

3) Mikäli toinen suostuu käymään vain sellaisissa ravintoloissa, kahviloissa tai kaupoissa, joista saa tiettyjä etuuksiaan, voi se tuntua pitkäpiimäiseltä. Jos esimerkiksi ei voi juoda normaalihintaista hanajuomaa läheisessä ravintolassa, vaan täytyy matkata kauemmas opiskelijahintaisen juoman perässä, voi se nyppiä monia.

4) Usein vanhemmat huolehtivat lastensa rahankäytöstä ja joskus tapa jää päälle, vaikka oma lapsi olisi jo aikuinen. Useista voi olla ärsyttävää, jos vanhempi yrittää tunkeutua raha-asioihin. Yleensä äitien ja isien päivittelyt ovat sarjassamme: "Taasko kävit kahvilassa? Helsingissä espresso maksoi neljä euroa, kun minä kävin siellä!" tai "Pidä rahoistasi kiinni."

5) Jotkut sortuvat huijaamaan kauppojen hedelmä- ja vihannesosastoilla, mikä voi seuralaisesta tuntua käsittämättömältä. Jos toinen nostaa ostoksiaan puntarilla saadakseen halvemman hinnan tai ottaa puntareista kotimaisiin tomaatteihin espanjalaisten hinnan, on se vähintäänkin kyseenalaista monista.

Lue myös: Rahat tiukassa? 15 vinkkiä, joilla säästät ruokakaupassa

Kilpailut

Uusimmat