6 asiaa, joista tulee keskustella ennen naimisiinmenoa

26.09.2014 15:49 - Linda Arponen

Avioliittoa ei kannata solmia ennen kuin olette sopineet muutamasta yhteisestä pelisäännöstä.

Naimisiin mennessä on yleensä ajatus siitä, että yhdessä ollaan loppuelämän ajan. Ikävä kyllä hyvät aikeet saattavat kaatua, mikäli pariskunnan ajatusmaailmat eroavat totaalisesti toisistaan.

Keskustelkaa siis ainakin nämä asiat läpi ennen naimisiinmenoa:

Lastenhankinta

Selvittäkää, haluatteko lapsia ja kuinka monta. Tämä voi olla suuri ja varsin ratkaiseva asia avioliiton onnistumisessa. Miettikää myös sitä, milloin haluaisitte saada lapsia. Jos lasten hankinta ei toisaalta suju ongelmitta, olisitteko valmiita harkitsemaan adoptiota tai hedelmöityshoitoja?

Asuinpaikka

Minne haluatte asettua asumaan? Jos ette toisaalta ole asiasta aivan varmoja, niin varmistakaa ainakin toisiltanne, oletteko valmiita muuttamaan tarpeen mukaan. Miettikää myös, millaisten asioiden vuoksi olisitte valmiita muuttamaan, haluatteko esimerkiksi isomman kodin tai muuttaa lähelle vanhempianne?

Unelmakoti

Vaikka unelmakodin saavuttaminen voi olla vaikeaa, kannattaa toisen haaveista ottaa selvää. Haluatteko asua kerrostalossa kaupungissa, omakotitalossa maaseudulla vai jossain siinä välissä? Jos haaveenne ovat samankaltaiset, on teillä jokin yhteinen unelma, jota kohti voitte pyrkiä.

Pankkitilit ja laskujen maksaminen

Hankitteko yhteisen pankkitilin vai maksatteko kaiken omilta tileiltänne? Miettikää myös, mitkä laskut maksetaan miltäkin tililtä ja kumpi hoitaa maksamisen. Entä miten raha-asianne hoituvat muilta osin tasa-arvoisesti? Miettikää myös tilannetta, jolloin vain toinen saattaa olla töissä ja toinen hoitamassa lapsia kotona. Miten hoidatte raha-asianne tuolloin?

Seksi

Oletteko valmiita harrastamaan seksiä vain toistenne kanssa? Pystyttekö tyytymään siihen ja olemaan onnellisia? Jos ajatus tuntuu hankalalta, miettikää, millä keinoilla saisitte kipinän pysymään elossa jatkossakin.

Sukunimet

Mitkä sukunimenne tulevat olemaan? Haluaako toinen ottaa toisen sukunimen vai haluatteko molemmat pitää omanne? Tai miltä kuulostaisi yhdistelmäsukunimi tai jokin aivan uusi nimi molemmille? Entä minkä sukunimen mahdolliset tulevat lapsenne tulevat saamaan?

Lue pidempi lista täältä.

Lue myös: Kannattaako teidän avioitua? 10 paljastavaa merkkiä

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat