7 tapaa, joilla tapat omat seksihalusi

16.01.2015 13:15 - Eeva Rajala

Vaikka tiedät, että orgasmit voivat parhaimmillaan olla tajunnan räjäyttäviä, seksinharrastaminen ei vain joskus kiinnosta yhtään.

Seksihalujen lopahtamiseen on aina syynsä. Syy ei välttämättä ole sinä itse, vaan sinun tapasi. Omille tavoille voi kuitenkin tehdä jotain. Women's Health -lehti kysyi terveysasiantuntija Jennifer Widerilta, mitkä ovat yleisimmät syyt seksihalujen hiipumiseen.

1) Juot liikaa

Kaikki tietävät, että jos mies juo liikaa, se vaikuttaa hänen miehisiin kykyihinsä. Näyttää siltä, että alkoholilla on sama vaikutus naisiin. Alkoholi kyllä poistaa estoja, mutta se heikentää myös seksuaalista suoritusta ja samalla seksihaluja. Alkoholilla on rauhoittava vaikutus ja se häiritsee seksuaalisia toimintoja.

2) Käytät masennuslääkkeitä

Masennuslääkkeiden käyttö voi aiheuttaa häiriöitä seksihaluihin. Tutkimusten mukaan 30 prosenttia masennuslääkeitä käyttävistä kokee sivuoireina seksihalujen lopahtamisen, erektiohäiriöitä tai orgasmivaikeuksia.

3) Käytät yleensä lääkkeitä

Masennuslääkkeet eivät ole ainoita lääkkeitä, jota voivat heikentää seksihalujasi. E-pillerit sekä allergia- ja verenpainelääkkeet voivat vaikuttaa seksihaluihin. Omalta lääkäriltä kannattaa kysyä lisätietoja, jos epäilet lääkkeen vaikuttavan seksiasioihin epäedullisesti.

4) Et nuku tarpeeksi

Liian vähäinen unimäärä voi paljastua painonnousuna ja huonona työsuorituksena. Valitettavasti unenpuute näkyy myös vällyjen välissä seksihalujen heikkenemisenä. Kyse ei välttämättä ole siitä, että olisit vain liian väsynyt harrastamaan seksiä, vaikka se todennäköisesti on osa syytä. Tarpeeksi nukkuminen on elintärkeätä, jotta kehosi toimisi 100-prosenttisesti. Jos et nuku tarpeeksi, se voi vähentää seksihaluja ja sängyssä on vaikeampaa päästä kliimaksiin. Pyri nukkumaan yössä 7 - 8 tuntia.

5) Olet ylipainoinen

Seksihalut voivat heikentyä, jos olet jo muutamankin kilon ylipainoinen. Tietynlaiset ylipainoon yhdistetyt vaivat, kuten diabetes ja korkea kolesteroli, voivat myös osaltaan vaikuttaa seksihaluihin.

6) Et tiedä, kuinka upea olet

Saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta tämä on totta. Jos ihmisellä on huono ruumiinkuva itsestään, se voi sekoittaa seksielämän täysin. Aivojen ja kehon yhteydellä on olennainen rooli seksuaalisissa haluissa ja toiminnoissa. Jos ajatuksesi kehostasi ovat negatiivisia, se vaikuttaa suoraan sänkytouhuihin.

7) Sinulla on liian kiireinen sosiaalinen elämä

Ulkona käyminen on hauskaa ja on myös terveyttä edistävää omata hyvä ja vahva sosiaalinen verkosto. Liian kiireinen sosiaalinen elämä voi kuitenkin aiheuttaa väsymystä ja stressiä. Lisäksi kahdenkeskinen aika kumppanin kanssa voi olla minimissään, eli seksinharrastaminen ei näytä olevan prioriteettilistalla. Jos sanot jatkuvasti 'kyllä' työkavereillesi ja muille ystävillesi, sanot samalla 'ei' kumppanillesi. Kannattaa pysähtyä ja tarkistaa prioriteettilista.

Lue myös: Vipinää vällyihin - vinkit kuumiin parisuhdehetkiin

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat