9 asiaa, jotka vain nuorin sisar ymmärtää

08.06.2015 20:45 - Tiina Svensk

Oletko sisaruksista nuorimpana joutunut isompiesi kiusan kohteeksi tai kulkenut pienenä siskosi vanhoissa lenkkareissa? Ei hätää, sillä todennäköisesti muut kuopukset ovat kokeneet aivan saman lapsuudessaan.

Jokaisella sisaruksensa on oma roolinsa ja paikkansa perheessä. Esikoiset tunnistavat itsensä tietyistä piirteistä kun taas keskimmäiset lapset jakavat samanlaisia kokemuksia lapsuudestaan. Sitten on asioita, joita vain perheen kuopukset ymmärtävät:

Sinua vastaan liittoudutaan

Koska olet nuorin, vanhempien sisarustesi on helppo kiusata sinua. Olet siis tottunut siihen, että sinun kustannuksellasi pilaillaan tai sinut otetaan usein leikkimielisen nälvimisen kohteeksi.

Olet ikuinen vauva

Koska olet nuorin, tulet aina olemaan perheesi vauva. Nuorimpana sisaruksena saat erityishuomiota vanhemmilta ja sinut nähdään aina lapsena, aivan sama kuinka vanha olet.

Sisarukset ovat tehneet työn puolestasi

Kotiintuloajat, auton lainaaminen vanhemmilta tai viikonloppumatkat ystävien kanssa... Vanhemmat sisaruksesi ovat tehneet suuren työn puolestasi, sillä he ovat taistelleet säännöistä ja luvista kotona jo ennen sinua. Samalla he ovat osoittaneet olleensa vanhempien luottamuksen arvoisia, joten vanhemmat luottavat sinuunkin.

Saat vanhat vaatekappaleet

Nuoremmat sisarukset vierailevat usein vanhempien vaatekaapilla, mikä tuottaa vanhemmille sisaruksille joskus päänvaivaa. Joskus nuorimmat sisarukset saavat kuitenkin nauttia vanhoista vaatteista, joita siskot eivät enää käytä. Myös urheiluvälineet ja lelut kiertävät sisaruksilta toisille, jolloin pienimmän siskon rooli voi olla ärsyttävä.

Kopioit sisaruksiasi

Sisaruskatraan kuopuksena sinulla oli lapsena tapana kopioida vanhempien sisarusten tyyliä ja tapoja. Jos siskosi halusi uuden hameen, sinäkin halusit uuden hameen. Vanhemmat sisarukset saattoivat ärsyyntyä, ja saatat ottaa mallia vanhemmista vielä aikuisiälläkin. Kopiointihan on yksi imartelun muoto, vai mitä?

Tuttu nimi oppitunnilla

Kaikki opettajasi tiesivät sinun vanhempien sisarustesi takia. He myös saattoivat vertailla sinua sisaruksiisi, mikä saattoi olla joko hyvä tai huono asia riippuen siitä, millaisia oppilaita vanhemmat perheenjäsenesi olivat aikoinaan olleet.

Istut aina takapenkillä

Et ikinä saa istua etupenkillä. Vaikka vuodet vierivät, ja olisitte jo kaikki aikuisia, jostain syystä et ikinä saa etupenkin paikkaa vaan joudut istumaan taakse, ja todennäköisesti keskimmäiselle paikalle jos auto on täynnä.

Saat aina tahtosi läpi

Koska niin perheen nuorimmat vain tekevät, eikö? Saat helpommin tahtosi läpi vanhempiesi kanssa, ja se ärsyttää sisaruksiasi valtavasti.

Opit virheistä

Sinulla on mahdollisuus oppia siskojesi tekemistä virheistä, ja opit välttämään tiettyjä tilanteita vain katsomalla vierestä, kun sisaruksesi ajautuvat tiettyihin haasteisiin ennen sinua. Kaiken lisäksi voit aina kysyä neuvoa ja turvautua siskoihisi kohdatessasi ongelmia ja haasteita kasvaessasi vanhemmaksi - he ovat nimittäin todennäköisesti jo kokeneet kyseiset tilanteet ennen sinua.


Lue myös: Sisko on paras ystäväsi - 10 syytä

Lähde: She Finds

Kilpailut

Uusimmat