Kuva: Fotolia

Isäpuolelleni: "Sinä olet puolet minusta - toivon koko sydämestäni, että selviät"

25.01.2017 22:45 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Sinä tulit elämääni 2010, kun äitini tapasi sinut ja rakastui. En aluksi hyväksynyt sinua ja kanssasi oleminen tuntui pahalta sekä kummalliselta. Minun oli kuitenkin pakko olla kanssasi tekemisissä, koska olit äidin uusi mies. 

Lopulta minä kuitenkin hyväksyin sinut. Sinusta tuli koko ajan minulle paljon tärkeämpi. Korvasit minulle isäni paikkaa. Muistan, kun minulta välillä kysyttiin oletko minun oikea isäni ja minä suutuin ihan hirveästi, koska siltä sinä todella tunnuit minulle.

Meillä oli aina yhdessä hauskaa ja muistan vesisodat kanssasi sisällä ikuisesti. Vietimme todella paljon aikaa yhdessä. Silloin tällöin sinä kuitenkin käytit alkoholia aivan liikaa.

Muutimme toiselle paikkakunnalle uuteen kotiin yhdessä. Ajatus uudesta paikkakunnasta oli ihan hirveä, mutta lopulta olen vain todella kiitollinen siitä, että muutimme sinne. Sain olla enemmän kanssasi, ja olimme vihdoin oikea perhe. 

Oli kuitenkin tullut aika tunnustaa tosiasiat. Sinulla kuitenkin on alkoholiongelma.

Vuosi sitten soitin sinulle ambulanssin, kun sinä kaaduit vessassa ja naamastasi valui verta. Minä itkin ja huusin lattialla, kun näin kasvosi. Sinä rauhoittelit minua, vaikka sinä olit se, keneen sattui. 

Kesällä tuli aikani muuttaa omilleni ja lähteä opiskelemaan. Aika ajoin minä kadun sitä päätöstä, koska en saa enää olla kanssasi yhtä paljon. Minulla on ikävä sinua jokaisena päivänä ja mietin sinua jatkuvasti, koska sinä muutit elämäni.

Sinä olet minulle kuin oikea isä. Sinä olet uskonut minuun silloinkin, kun kukaan muu ei ole. Sinä olet aina antanut minulle motivaatiota jaksaa uusiin päiviin, vaikka asiat olisivat olleet miten huonosti tahansa. Olet kannustanut toteuttamaan unelmiani, ja kehunut, jos jokin asia on mennyt hyvin. 

Tällä hetkellä olet sairaalahoidossa alkoholismin aiheuttamien ongelmien takia. Olen surullinen, etten saanut sinua lopettamaan ajoissa. Tekisin kaikkeni, että tilanne olisi nyt erilainen.

Sinun tilanteesi on huono, mutta toivon koko sydämestäni, että sinä toivut. Haluan nähdä vielä sinun hymysi, ja nauttia siitä monien vuosien ajan.

Olet ansainnut elää. Toivottavasti sinä jaksat, koska sinä olet puolet minusta ja elämästäni. Ajatuskin elämästä ilman sinua tuntuu toivottomalta. 

Olet maailman paras isäpuoli. Rakastan sinua aivan kuin olisit oma isäni.

Terveisin, epätoivonen tytärpuolesi"

Lue aikaisemmat Avoin kirje -sarjan jutut tästä

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Kilpailut

Uusimmat