Kuva: Fotolia

"Löydät varmasti uuden" - Asioita, joita ei tulisi sanoa eronneelle

13.04.2017 11:15 - Emma Ylistalo

Monet lohduttavat lauseet saattavatkin aiheuttaa surua.

Hyvänä ystävänä sinun tarvitsee välillä olla ystäväsi tukena - esimerkiksi silloin, kun hän käy läpi eroa. Tärkeintä tällaisessa tilanteessa on, että kuuntelet häntä ja tarjoat olkapäätä, jota vasten itkeä.

On olemassa myös muutamia lohduttavia lauseita, jotka oikeastaan aiheuttavat enemmän harmia kuin hyvää. Lue alta kuusi lausetta, joita sinun tulisi välttää lohduttaessasi eronnutta ystävääsi ja mitä kannattaa sanoa niiden sijaan.

"En koskaan pitänytkään hänestä"

Vaikka ajatus saattaakin olla se, että haluat kertoa eron olleen hyvä asia, tämä lause tarkoittaa samaa kuin sanoisit "minähän sanoin". Ystäväsi luultavasti kyseenalaistaa itse oman valintansa, joten turha nostaa asiaa esiin. Ohjaa keskustelu mieluummin hänen tunteisiinsa ja tarpeisiinsa ja kuuntele, jos hän haluaa purkautua eksästänsä.

"Löydät varmasti uuden"

Vaikka tälläkin tarkoitetaan ainoastaan hyvää, ei välttämättä ole paras idea muistuttaa ystävääsi uudesta kumppanista, kun hän ei ole vielä päässyt yli edellisestäkään. Yritä ennemmin muistuttaa häntä vaikka hänen harrastuksistaan, joille hänellä ei ole jäänyt tarpeeksi aikaa parisuhteessa ollessaan.

"Näin eksäsi kaupassa tänään"

Vaikka sinusta saattaa tuntua velvollisuudelta kertoa tällainen asia ystävällesi, on luultavasti parempi, että jätät sen sanomatta. Sinun tehtäväsi on saada hänen ajatuksensa muualle, joten kannattaa ehkä miettiä kaksi kertaa ennen kuin levität uutisia siitä, missä hänen eksänsä on nähty.

"Kerro jos tarvit jotakin"

Tällaisessa tilanteessa kannattaa tarttua toimeen suurempia kyselemättä. Kutsu hänet illalliselle luoksesi tai järjestä teille yhteinen kylpyläpäivä. Moni ei välttämättä tajua pyytää apua, mutta hiljaisuus ei tarkoita sitä, etteikö sitä tarvitsisi.

"Lähdetään juhlimaan!"

Ensimmäisenä mieleesi saattaa juolahtaa hauska bileilta - varsinkin nyt kun ystäväsi on sinkku. Muista kuitenkin, että ystäväsi saattaa tarvita vielä aikaa toipua ennen tanssilattialle juoksemista ja alkoholi harvoin onnistuu loppupeleissä nostamaan tunnelmaa. Vie ystäväsi mieluummin kävelylle tai jumppaan, jonka avulla hänen mielialansa nousee todennäköisemmin kuin krapulassa.

"Tiedän, mitä käyt läpi"

Yrität luultavasti vain auttaa ystävääsi kertomalla, mistä kaikesta sinä olet selvinnyt ja muistelemalla vanhoja erojasi. Mutta kääntämällä asian itseesi, saatat vähätellä hänen suruaan.

Lue myös: Muuttuuko kuukautiskierto samanaikaiseksi läheisillä ystävillä? Tiede vastaa

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat