Kuva: Fotolia

Oletko päässyt yli ex-kumppanistasi? Vastaa viiteen kysymykseen, niin tiedät

15.04.2017 14:15 - Iiro Myllymäki

Jos et enää ajattele eksääsi heti ensimmäisenä aamulla tai olet unohtanut yhteiset vuosipäivänne, olet päässyt yli hänestä.

Erot parisuhteista ovat ehdottomasti yksiä elämän haasteellisimmista tilanteista. Pahimmassa tapauksessa suru valtaa mielen kokonaan etkä näe mitään toivoa tai ulospääsyä ikävistä tunteistasi. Et pysty lopettamaan ex-kumppanisi ajattelemista ja keskityt vain miettimään, mikä meni pieleen ja miksi.

Jossain kohtaa kuitenkin huomaat, että elämä voittaa etkä ole enää eron aiheuttaman ahdistuksen vallassa. Aika on tehnyt tehtävänsä ja olet viimein päässyt yli ex-kumppanistasi. Mistä tämän sitten voi huomata? Elite Daily on listannut viisi kysymystä, joista voi päätellä päässensä yli eksästään. Jos pystyt vastaamaan seuraaviin kysymyksiin ”kyllä”, niin onneksi olkoon – olet päässyt yli hänestä:

1. Oletko lakannut ajattelemasta eksääsi aamuisin?

Eron jälkeen ajatuksesi todennäköisesti pyörivät eksäsi ympärillä heti aamun alkajaisiksi ja viimeisenä ennen nukkumaanmenoa. Se on ikävää, mutta et voi sille mitään. Jokin kaunis päivä kuitenkin tajuat, että olet onnistunut käymään aamurutiinisi läpi uhraamatta ajatustakaan entiselle kumppanillesi. Tämä on yksi vahva merkki siitä, että eksäsi ei enää hallitse mieltäsi entiseen tapaan.

2. Oletko menettänyt kiinnostuksesi eksäsi laastarisuhdetta kohtaan?

Jos ex-kumppanisi on päätynyt pian eronne jälkeen uuteen suhteeseen, tämän tajuaminen on omiaan aiheuttamaan todellisia tunneryöppyjä sinussa. Vaikka tiedät, ettei kannattaisi, alat stalkata eksäsi uutta kumppania sosiaalisen median syövereissä ja vertailet häntä itseesi. Onko hän muka minua paremman näköinen? Mitä hän näkee hänessä?

Jossain kohtaa et kuitenkaan enää jaksa välittää. Eksäsi on siirtynyt eteenpäin ja niin sinäkin voit siirtyä. Entisen kumppanisi uusi mielitietty voi julkaista vaikka kymmenen Instagram-kuvaa päivässä eikä sinun tee enää mieli katsoa yhtäkään niistä.

3. Oletko unohtanut yhteiset merkittävät vuosipäivänne?

Parisuhteessa tulee helposti pitäneeksi mielessään – ja ehkä jopa kirjaimellisestikin – kirjaa suhteen virstanpylväistä ja siitä, milloin ne ovat tapahtuneet. Olet kenties painanut mieleen päivämäärän, jolloin ensimmäisen kerran tapasitte ja päivämäärän, jolloin sovitte alkavanne seurustella. Ehkä jopa muistat ensimmäisen riitanne päivämäärän. Eron jälkeen näiden päivämäärien muistelu tekee kipeää, mutta ajan myötä unohdus tapahtuu.

4. Koetko jonkun toisen fyysisesti ja henkisesti viehättävänä?

Kun prosessoit eroa, et pysty kiinnostumaan kenestäkään uudesta ihmisestä, vaan ajatuksesi kiertävät kehää ainoastaan eksäsi ympärillä. Kun huomaat kiinnostuvasi jostain uudesta tuttavuudesta, huomaat olevasi eron käsittelyssä jo erittäin hyvällä mallilla. Tässä erityisen tärkeää on se, että kiinnostut uusista ihmisistä muutenkin kuin vain fyysisesti ja seksuaalisesti. Kun huomaat viehättyväsi uusien ihmisten ajatuksista ja älyllisistä kyvyistä, huomaat että tunteissasi on nyt tilaa uudelle ihmiselle.

5. Pystytkö näkemään menneestä parisuhteesta sekä hyvät että huonot puolet?

Kun olet keskellä eromyllerrystä, et pysty ajattelemaan päättynyttä parisuhdetta kovin tasapainoisesti. Hiljalleen ajan kanssa saat uutta perspektiiviä ja pystyt näkemään tasapainoisesti päättyneen suhteen hyvät ja huonot puolet. Loppujen lopuksi jokaisesta suhteesta on kuitenkin löydettävissä sekä hyvää että huonoa, ja lopulta kykenet hyväksymään molemmat puolet osaksi yhteistä tarinaanne. Se tarina on ehkä päättynyt, mutta sinun oma tarinasi ei.

Lue myös: Nämä 10 merkkiä paljastavat, että mies on yhä kiinni exässään

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat