Miten orgasmin saa tuntumaan paremmalta?

11.03.2012 21:00 - Eeva Rajala

Tiesitkö sitä, että orgasmi tapahtuu aivoissa ja sen saaminen opitaan? 

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo Voicelle, että orgasmi on kokemuksellinen reaktio, jonka mittaaminen on vaikeaa. Kaikki ihmiset eivät koe orgasmia samalla tavalla. On kuitenkin keinoja, joilla orgasmiin saadaan voimakkuutta lisää.

- Yleensä oman kehon tuntemus ja itsetyydytyksen avulla opittu orgasmin saaminen helpottaa yleensä orgasmin saamista myös yhdynnässä. Turvallinen ja luottamuksellinen parisuhde voi vaikuttaa siihen, että nautintoon ja orgasmiin on helpompi heittäytyä. Tämä voi myös parantaa orgasmin kokemuksellisuutta, Lavikainen kertoo. 

Naisilla emättimessä olevien herkkien alueiden stimuloiminen ja klitoriksen yhtäaikainen stimulointi voivat saada aikaa voimakkaamman orgasmin. Myös hyvät lantiopohjalihakset voivat parantaa tuntemuksia yhdynnän aikana. 

Jotkut miehet voivat kokea voimakkaampia orgasmeja, jos eturauhasta stimuloidaan peräaukon kautta samanaikaisesti. 

- Myös eroottisilla mielikuvilla, stressittömyydellä, henkilökohtaisella halulla, mielellä ja tunteilla on merkitystä orgasmin saamiseen ja varmasti myös sen voimakkuuteen, Lavikainen jatkaa. 

Seksuaaliterapeutti kertoo, että orgasmin voimakkuus voi vaihdella eri kerroilla, eikä syytä siihen välttämättä ole. Ihminen on itse oman nautintonsa, kehonsa ja orgasminsa asiantuntija. 

- Tällä tarkoitan sitä, että tutkimalla omaa itseään ja kehoaan voi oppia saamaan orgasmeja ja tietämään minkälainen kiihottaminen tai muu sellainen edesauttaa mahdollisimman hyvän ja tyydyttävän orgasmin saamista, Lavikainen neuvoo. 

Kilpailut

Uusimmat