Kuva: Fotolia

Älä pysyttele huonossa suhteessa - 9 merkkiä siitä, että tyydyt kumppaniisi

29.12.2016 22:45 - Senja Rapila

Omaan kumppaniinsa tyytyminen ei ole ikinä hyvä idea, vaikka tulevaisuus ilman häntä pelottaisikin.

Oletko huomannut, että suhteessanne ei ole kipinää ja se tuntuu lähinnä siltä, että olisitte ystäviä? Jos tunnet, että ansaitsisit parempaa, on aika pohtia sitä, oletko tyytynyt tämänhetkiseen kumppaniisi.

Omaan kumppaniin tyytyminen ei ole nimittäin kenellekään edukasta. Se saattaa hetken ajan tuntua hyvältä idealta, mutta se kostautuu myöhemmin. Lue alapuolelta Pop Sugarin 9 merkkiä siitä, että olet tyytynyt kumppaniisi: 

1. Joustat periaatteissasi hänen takiaan

Suhteen aikana alat pohtia omia elämänarvojasi ja sitä, mikä on tärkeää sinulle parisuhteen ylläpitämisen kannalta. Jossain vaiheessa saatat huomata, että joustat huomattavasti päätöksissäsi ja periaatteissasi vain sen vuoksi, että saat pidettyä tämän henkilön elämässäsi.

2. Siedät hänen käytöstään

Huomaatko, että siedät hänen käytöstään ja myönnyttelet usein vain hänen mielikseen? Kun kumppanisi tekee jotain, mikä häiritsee sinua, sivuutat käytöksen tylysti ja saatat vaihtaa puheenaihetta.

3. Toivot hänen muuttuvan

Useat henkilöt pitävät viimeiseen asti kiinni siitä toivosta, että oma kumppani muuttuisi. Ehkä hän vain tarvitsee tukea ja rohkaisua, että hän voisi muuttua täydelliseksi ja sellaiseksi, miksi sinä toivot hänen muuttuvan.

4. Sivuutat hälytysmerkit

Jos näet punaisia varoitusmerkkejä kaikkialla ja sivuutat ne, on aika herätä todellisuuteen. Jos et halua nähdä sitä, mitä edessäsi tapahtuu, kadotat itsesi ja luovut samalla onnellisuudestasi.

Jos tukahdutat ja sivuutat suhteenne aikana kaikki varoitusmerkit, ne kyllä palaavat takaisin kummittelemaan ajan myötä.

5. Pelkäät yksin jäämistä

Yksin jääminen voi olla monesta pelottava ajatus. Entä jos sitä ei löydäkään enää ketään, jonka kanssa voisi jakaa sängyn? Entä jos kukaan muu ei ymmärrä sinua?

Jos tämänhetkinen kumppani ei ymmärrä sinua, on turha suhteessa pysytellä sen pidempää. Jos tunnet olevasi jumissa tämänhetkisessä suhteessa, tiedät tyytyneesi siihen.

6. Sinä huolehdit suhteen raskaista töistä

Jos sinä huollat suhdetta ja teet kaikki uhraukset, on aika katsoa peiliin. Miksi kumppanisi ei tee edes pientä elettä sen suhteen, että saisi pidettyä sinut onnellisena? Siinä vaiheessa, jos sinä pidät parisuhteen tukipilareita pystyssä, on aika vaihtaa maisemaa.

7. Eteenpäin siirtyminen tuntuu raskaalta

Kun suhteen päättää, alkaa sinkkuelämä jälleen alusta. Seuraavaksi vietetään jälleen juhlapyhiä yksin, kuunnellaan sukulaisten uteluita, etsitään uutta kumppania ja käydään treffeillä - se voi tuntua ylitsepääsemättömän raskaalta. Miksi siis vaivautua, kun olet jo löytänyt jonkun ihan siedettävän elämänkumppanin?

8. Et tunne oloasi tärkeäksi

Tyydymme usein johonkin henkilöön siksi, että he ovat siinä tilanteessa tarpeeksi hyviä meille, vaikka he eivät kuitenkaan olisi juuri sitä, mitä sisimmässämme toivoisimme.

Jos emme tunne omaa oloamme hyväksi, valitsemme usein elämäämme sellaisen henkilön, joka on samanlaisessa elämänvaiheessa - tavallaan jumissa. Jos olet elämässäsi sellaisessa tilanteessa, ettet tunne oloasi hyväksi ja tärkeäksi, viehätät juuri samanlaisia ihmisiä luoksesi; sellaisia, jotka ovat eksyneitä ja epävarmoja.

9. Et kuuntele muiden neuvoja

Rakkaus on sokeaa. Kun perheesi ja ystäväsi alkavat tuppautua mukaan suhteeseen, on todella helppoa vain sivuuttaa se, mitä heillä on sanottavanaan. Jos aavistelet jo mitä läheisesi aikovat sanoa suhteestasi, on hyvin mahdollista että he ovat oikeassa - ja että sinusta tuntuu sisimmässäsi juuri samalta.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Uskallatko lukea? 5 ratkaisevaa merkkiä paljastavat oletko hyvässä vai huonossa suhteessa

Lue myös: Onko parisuhteenne tullut tiensä päähän? Merkit, joita ei kannata ohittaa

Lue myös: Pienet merkit kertovat todellisesta rakkaudesta - toteutuvatko suhteessasi?

Kilpailut

Uusimmat