Älä usko kohtaloon sokeasti - voit pahimmassa tapauksessa jäädä yksin

18.05.2015 20:45 - Eeva Rajala

Toivottomille romantikoille kohtaloon uskominen on lähes uskonnon asemassa ja kaikki toiminta liittyy jossain määrin kohtaloon.

Jotkut uskovat, että kohtalo tuo ihmisiä yhteen. Rakkaudesta puhuttaessa on kuitenkin järkevää pohtia sitä, miten paljon kohtaloon kannattaa nojata missäkin tilanteessa. Uskomista siihen, että rakkauselämä on määritetty etukäteen, voidaan verrata uskonnolliseen uskomiseen. On kuitenkin hyvin mahdollista, että ihminen jättää näin liikaa asioita sattuman varaan.

Ihminen ei voi mitään sille, keneen rakastuu, vaikka sitä yrittäisi kuinka ajatella järjellä. Kohtaloon on siis helppo nojata rakkaudesta puhuttaessa. Kohtuus kannattaa kuitenkin muistaa tässäkin tapauksessa. Muun muassa Elite Daily -sivustolla kirjoitetaan, että liiallinen puhuminen kohtalosta ja liiallinen uskominen siihen voi pilata koko rakkauselämän.

Suhteen alianalysointi

Romanttisen suhteen voi helposti tuhota jo ennen kuin se pääsee kunnolla käyntiin. Ihminen voi ajatella, että kohtalo kyllä hoitaa homman, eikä suhteeseen tarvitse muuten satsata kovinkaan paljon. Jos henkilö on se oikea, hän kyllä pysyy vierellä, tekee toinen mitä tahansa tai on tekemättä.

Estää hetkessä elämisen ja riskien ottamisen

Jos nainen näkee bussissa tai kahvilassa kiinnostavan näköisen miehen, voi nainen ajatella liikaa kohtalon kautta asiaa. "Kyllä hän tulee juttelemaan minulle, jos niin on tarkoitettu."

Nainen voi myös ajatella, että mies vaivihkaa sujauttaa naisen taskuun salaisen viestin treffeistä tai mies etsii naista herkeämättä seuraavien päivien ajan kaupungilta ja lopulta laittaa paikallislehteen viestin kauan kadoksissa olleesta elämänsä rakkaudesta.

Näin ei kuitenkaan tapahdu kuin elokuvissa. Kannattaa siis ymmärtää kaksi asiaa: Elämä ei ole elokuvaa ja edellä mainitulla tavalla toimiessaan henkilö on joko laiska, epävarma tai päättämätön.

Ura edellä, suhde tulee jos on tullakseen

Ihminen voi olla hyvä työssään ja saada laskut maksettua, mutta samalla hän voi ajatella, että rakkausasiat hoituvat yhtä helposti kuin työ. "Kohtalo kyllä pitää huolen siitä, että löydän hyvän työpaikan lisäksi elämäni rakkauden." Kukaan ei kuitenkaan huomaa, että ihminen etsii rakkautta, jos hän ei itse kerro asiasta kenellekään. Fakta on se, ettei odottamista aina palkita.

Kohtalo kiristää keskustelua

Kun perhe ja sukulaiset kyselevät sinkkuna elävältä suhdeasioista, voi hän olla ymmällään, miten uteluihin kannattaa vastata. Jotkut vastaavat tukeutumalla kohtaloonsa: "Tähdet eivät ole vielä päättäneet rakkauselämästäni." Vastaus saa henkilön kuulostamaan hieman neuroottiselta. Tällainen suojamuurin esittäminen saattaa vain innostaa sukulaisia kyselemään asiasta jatkuvasti.

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat