Asiat, joihin vain empaattiset ihmiset pystyvät

25.06.2015 23:15 - Tiina Svensk

Tunneälystä ei ole ainoastaan hyötyä työelämässä ja ihmissuhteissa. Tunneälykkäät ihmiset pystyvät myös käsittelemään omia ajatuksiaan ja päätöksentekoaan muita syvällisemmin.

Tunneäly on kullanarvoinen ominaisuus ihmisessä ja se usein auttaa eteenpäin elämässä. Jos tunnistat itsessäsi seuraavia piirteitä, on sinulla tuo arvokas tunneälyksi kutsuttu lahja.

Et kanna kaunaa

Meitä jokaista on satutettu joskus, mutta hyvän tunneälyn omaavana pystyt antamaan anteeksi ja jatkamaan eteenpäin elämässäsi. Ymmärrät, että kaunan kantaminen syö lopulta vain sinun energiaasi.

Olet antelias, etkä odota vastapalvelusta

Et tee palveluksia vain siksi, että hyötyisit niistä itse jatkossa. Sen sijaan autat toisia puhtaasta auttamisen ilosta.

Olet kiitollinen

Jokaisella on elämässään asioita, joista olla kiitollinen. Huonoinakin päivinä muistat asioita, joista osaat olla kiitollinen.

Hallitset kateuden tunteesi

Ymmärrät, että maailmassa on aina joku, joka on sinua jossakin asiassa parempi. Sen sijaan että kadehtisit toisten menestystä, käytät heidän esimerkkiään voimavaranasi: Heidän menestyksensä ansiosta tiedät, mihin itse pyrkiä.

Olet joustava

Tiedät miten toimia eri tilanteissa, etkä hätkähdä äkillisistä käänteistäkään. Et lamaannu tilanteissa, joita et osannut odottaa, vaan joustat yllätysten koittaessa.

Välttelet huonoa seuraa

Tunnistat ihmiset, jotka kuluttavat energiaasi antamatta mitään takaisin. Uskallat olla tarpeeksi itsekäs ja ymmärrät, että läheisimpiesi kannattaa olla ihmisiä, jotka tukevat ja kannustavat sinua.

Olet sinut menneisyytesi kanssa

Menneisyytesi ei kummittele, vaan olet käsitellyt läpi kohtaamasi haasteet ja rankatkin kokemukset.

Et pelkää tulevaisuutta

Et välttämättä koe olevasi vielä oikeassa paikassa elämässäsi, mutta tiedät, mihin suuntaan olet elämässäsi menossa. Luotat myös siihen, että elämä kantaa kaikesta huolimatta.

Tiedät, miksi olet pahantuulinen

Kun sinulla on huono päivä, tiedät täysin, mikä huonon mielesi aiheuttaa. Ymmärrät omia tunteitasi, ja sen vuoksi sinun on helpompi kohdata ne ja käsitellä niitä.

Ymmärrät muita

Ihmiset käyttävät usein tavalla, joka vaikuttaa aivan järjettömältä. Sinä kuitenkin huomaat syyt ihmisten käyttäytymisen ja sanojen takana, ja olet nopeasti tilanteiden tasalla.


Lue myös: Älä pilaa elämääsi väärillä valinnoilla: Vaistosi voidaan jakaa neljään osaan

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat