Asiat, jotka jokaisen jätetyn kannattaa muistaa

19.03.2014 22:15 - Rea Tallgren

Jätetyksi tuleminen on yksi elämän kauheimmista kokemuksista. Tuolloin omanarvontunto saattaa olla aivan maassa. Listasimme sellaisia asioita, joita jokaisen jätetyksi tulleen kannattaisi muistaa.

Onkin olemassa muutamia sellaisia asioita, joita jokaisen jätetyn kannattaisi vaikka väkisin vakuuttaa itselleen eron tullessa - asioita, jotka auttavat pitämään pään pinnalla, kun suru meinaa hukuttaa alleen.

1. Sinä olet arvokas

Vaikka sinusta tuntuu siltä, että sinut jätettiin kuin märkä rätti tai vaikka sinua olisi kohdeltu kuin halpaa makkaraa, ei se tee sinusta huonoa ihmistä. Sen, joka kohtelee toista huonosti, tulisi hävetä. Ei sen, joka tuollaisen kohtelun uhriksi joutuu.

2. Sinä olet kaunis

Kertoiko kumppanisi sinulle, että olet lihava, ruma tai vastenmielinen? Normaali, kiltti ihminen ei sano toiselle ihmiselle tuollaisia inhottavuuksia. Vaikka kumppanin sanat jättävät varmasti arpensa, yritä unohtaa ne. Älä anna asiattoman idiootin tuhota itseluottamustasi. Hän näki sinussa alunperin jotain, koska halusi olla kanssasi. Sinussa ei siis edelleenkään ole mitään vikaa: älä missään nimessä tee hänen haukuistaan mantraa itsellesi.

3. Jokainen suljettu ovi on uusi mahdollisuus

Olitko onneton suhteessasi? Kenties olit, mutta et halunnut luovuttaa? Kenties sinä olit onnellinen, mutta kumppanisi ei. Kysy itseltäsi, olisitko todella halunnut olla ihmisen kanssa, joka ei rehellisesti haluaisi olla sinun kanssasi? Toivottavasti vastaat kyllä. Vaikka jätetyksi tuleminen sattuu, on yksin oleminenkin parempi vaihtoehto, kuin olla suhteessa, jossa jompikumpi osapuoli ei halua olla.

4. Olosi helpottaa vielä

Vaikka nyt tuntuu siltä, että kaikki on yhtä sotkua, ja elämäsi ei tule koskaan palautumaan ennalleen, sinulla on yhä keuhkot, joilla hengittää, kädet jotka tuntevat ja jalat, jotka kantavat. Sinulla on vielä kaikki ne eväät, joilla elämästäsi voi tulla loistava. Vaikka toipumiseen menee aikaa, se tapahtuu kyllä.

Kilpailut

Uusimmat