Auta ystävä eron yli - viisi vinkkiä

31.07.2014 09:40 - Reija Saarinen

ero on aina vaikea paikka ja silloin ystävien tuki on suunnattoman tärkeää.

Ero on aina ikävä asia. Silloin ystävien ja perheen tuki on todellakin tarpeen. Omaa ystäväänsä voi helposti auttaa eron keskellä, kunhan muistaa muutaman seikan.

1. Kuuntele enemmän kuin puhut

Usein ihmiset yrittävät sanoa jotain lohduttavaa sen sijaan, että he vain lohduttaisivat. On tärkeää, että henkilö tietää sen, että ystävä on häntä varten ja on valmis tukemaan ja lohduttamaan myös sanattomasti. Kannattaa siis olla mieluummin hiljaa kuin pelkästään toistella latteuksia.

2. Auta pyytämättä

Eroon liittyy aina paljon kaikenlaista. On muuttoja ja muita käytännönasioita, joissa jokainen varmasti kaipaa apua. Kannattaa siis olla oma-aloitteinen ja auttaa ystävää vaikka niissä käytönnön asioissa. Esimerkiksi kaupassa käynti tai kokkaaminen ovat asioita, jotka auttavat surusta kärsivää suunnattoman paljon.

3. Pidä kielesi kurissa

Erotilanteessa kannattaa myös pohtia sitä mitä toiselle sanoo. Ei ole mitään järkeä esimerkiksi koittaa lohduttaa toista toteamalla, että kaikki miehet ovat sikoja. Se nimittäin vain täyttää ihmisen pään negatiivisella energialla ja saa tämän helposti väheksymään kaikkia suhteita.

4. Ole rehellinen

Usein erotilanteissa ystävät joutuvat valitsemaan puolensa, ainakin näin moni luulee. Kannattaa siis olla rehellinen ystävälle, jos on edelleen tekemisissä hänen entisensä kanssa. Turha salailu vain pahentaa asioita.

5. Tarkkaile mielenterveyttä

Jos huomaa eronneessa ystävässä masentumisen merkkejä, tulee jokaisen toimia välittömästi. On täysin normaalia ehdottaa tällaisessa tilanteessa ammattiauttajaa. Missään nimessä oireita ei saa vain lakaista maton alle, sillä kunnollisella hoidolla tilanne korjaantuu helposti.

Aiemmin olemme uutisoineet asioista, joita ei kannata tehdä eron jälkeen. Listan voit katsoa täältä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat