Avioliitto tekee miehestä todellisen menestyjän - uskoisitko näitä hyötyjä todeksi?

08.04.2015 19:45 - Senni Loikala

Tutkimukset ovat todistaneet, ettei kannata venkoilla liian pitkään naimisiinmenon kanssa. Avioliiton kiistattomat hyödyt miehille koottiin yhteen.

Miehet, nyt on aika kaivaa sormusrasiat esiin ja varata aika kirkosta vihkimistä varten. Washington Post -lehti uutisoi avioliiton mukanaan tuomista hyödyistä erityisesti työelämässä. Ne povaavat muun muassa paksumpaa tilipussia, joten rakastamastaan ihmisestä kannattaa todella pitää kiinni ja vaalia tulevaa avio-onnea.

Identiteetti vahvistuu

Avioliitto vahvistaa miehen identiteettiä. Se nimittäin saa miehen usein ottamaan oman roolinsa vakavammin perheessä. Virallinen sitoutuminen saa usein aikaan sen, että mies tekee enemmän töitä omalta osaltaan pitääkseen läheisensä leivissä.

Palkka paranee

Naimisissa olevat miehet tienaavat huomattavasti paremmin kuin sinkut. Sosiologi Elizabeth Gormanin mukaan naimisissa olevat miehet arvostavatkin muita enemmän hyväpalkkaisia töitä. He myös tekevät töitä strategisemmin ja keskimäärin 400 tuntia enemmän vuodessa kuin muut.

Avioliitto näkyy miesten tilipussissa positiivisesti riippumatta heidän koulutuksestaan, rodustaan, etnisestä taustastaan, uskonnostaan tai yleissivistyksestään.

Vaimo kannustaa

Vaimolla on uskomaton vaikutus miehen menestykseen. Rakkaan kannustuksen uskotaan auttavan miestä menestymään työelämässä. Jos nainen on miestä koulutetumpi, sytyttää se usein entistä vahvemmin puolison motivaation luoda itsekin uraa.

Työnantajat suosivat

Työnantajat suosivat monesti naimisissa olevia miehiä, joilla on myös lapsia. Heitä pidetään monesti vastuuntuntoisina ja omistautuvaisina työntekijöinä. Avioliitossa olevat herrat saavat herkemmin ylennyksiä ja uusia mahdollisuuksia työssä verrattuna erityisesti sinkkuihin tai äiteihin. Lisäksi naimisissa olevat miehet tulevat muita harvemmin irtisanotuiksi.

Sitten voittekin alkaa suunnitella vieraslistaa häihinne! Apua siihen löydät aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: Washington Post

Kilpailut

Uusimmat