Hääperinteiden oudot alkuperät: Bestman tarkoittikin parasta miekkailijaa?

29.03.2015 22:15 - Linda Arponen

Häihin liittyy monia perinteitä, joiden syntyperät ovat luultavasti monille meistä vieraita.

Vaikka kuinka kauniita ja romanttisia häät ovatkaan, on naimisiinmenossa kuitenkin pohjimmiltaan kysymys juridisesta sopimuksesta. Monilla hääperinteillä, jotka olemme yhdistäneet rakkauteen, hupiin ja ystävyyteen, voi olla yllättäen hyvin käytännölliset ja hurjatkin juuret.

Isät saattavat morsiamet alttarille

Koska häät on nähty aiemmin lähinnä liiketoimina, saattoivat isät tyttärensä alttarille siirtääkseen heidän omistusoikeutensa sulhasille.

Polttarit

Polttareita viettivät alun perin spartalaiset sotilaat, jotka juhlivat villisti sinkkuelämän päättymistä.

Bestman

Bestman eli paras mies ei alun perin viitannut juurikaan parhaaseen ystävään, vaan parhaaseen miekkailijaan. Näin siksi, että morsiamen karkaaminen häistä piti estää mahdollisimman tehokkaasti.

Seremonia

Kristittyjen hääseremonioissa morsian seisoo vasemmalla puolella, sillä sulhasen piti olla valmis taistelemaan kilpakosijoita vastaan oikealla kädellään.

Kukkakimpun heittäminen

Vastanaineiden oli tapana siirtyä toiseen huoneeseen sinetöimään avioliittosopimus heti hääseremonian jälkeen. Tänä aikana vieraat seisoskelivat ulkopuolella varmistamassa, että avioliittosopimus saatiin aikaiseksi. Joillakin miehillä oli kuitenkin tapana yrittää kaapata morsian sulhaselta. Näin eräs nerokas morsian keksi heittää kimppunsa ilmaan luodakseen häiriötekijöitä kaappaajia vastaan. Tämän jälkeen muut morsiamet alkoivat seurata perässä.

Voit lukea enemmän yllättäviä faktoja hääperinteistä aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat