HS: Evoluutiopsykologi valaisee: Naiset eivät rakastukaan renttuihin

31.12.2014 14:45 - Rea Tallgren

Evoluutiopsykologi Minna Lyons kertoo Helsingin Sanomille, etteivät tutkimukset itse asiassa kiistatta todista naisten suosivan renttuja.

Evoluutiopsykologi Minna Lyons tutkii sitä, onko tietyistä luonteenpiirteistä hyötyä evoluution kannalta. Lyonsia kiinnostavat erityisesti dark triadiksi eli synkäksi kolmikoksi nimetyt persoonallisuuden piirteet. Näitä ovat psykopatia, narsismi ja machiavellismi.

Dark triad kuvaa henkilöitä, jotka ovat itsekkäitä, manipuloivia ja kylmänluonteisia ihmisiä. Monesti varsinkin tällaisten miesten suosio mielletään olevan suuri naisten keskuudessa. Lyonsin mukaan tällaisten modernien renttujen suosio ei ehkä kuitenkaan ole niin yksiselitteistä.

- Aikaisempien tutkimusten perusteella naiset suosivat miesten dark triad -persoonallisuutta. Tutkimukset ovat kuitenkin keskittyneet pääasiassa miesten käsitykseen menestyksestään, Lyons selventää.

Naiset eivät itse asiassa siis suosikaan renttuja. Rentut ovat joko manipuloineet heitä tai sitten rentut vain tapaavat valehdella menestyksestään naismaailmassa, kun heiltä sitä kysytään.

Lähde: HS.fi

Kilpailut

Uusimmat