Huolehditko turhasta? Saatat olla muita lahjakkaampi

09.01.2015 23:15 - Reetta Haverinen

Sanotaan, että asioista ei kannata murehtia etukäteen. Tuore tutkimus uhkaa kuitenkin kumota tämän väitteen, sillä murehtijoilla näyttäisi olevan enemmän potentiaalia sanalliseen ja suulliseen ilmaisukykyyn kuin muilla.  

Tuoreen tutkimuksen mukaan liiallinen asioista huolehtiminen saattaa kertoa normaalia korkeammasta verbaalisesta älykkyydestä. Ontarion yliopistossa suoritetuissa testeissä paljastui, että murehtijoiden sanallinen lahjakkuus oli suurempi kuin ihmisten, jotka eivät kantaneet sen kummempaa stressiä menneistä ja tulevista päivistä. 

Testeihin osallistuin noin 125 opiskelijaa.Testitehtävillä mitattiin ihmisten sanallista lahjakkuutta, kuten myös heidän taipumusta masentuneisuuteen ja ujouteen. Tutkimukseen osallistuneiden tuli myös vastata väittämiin, joiden tarkoitus oli selvittää, kuinka paljon opiskelijat tapasivat huolehtia arjen asioista.

Testitulokset paljastivat, että runsaasti murehtivat ihmiset olivat muita sanallisesti lahjakkaampia. Samaiset tulokset todistivat myös sen, että sanallisen lahjakkuuden ja masentuneisuuden välillä on jonkinlainen yhteys. Toisaalta, paljon tapahtumista stressaavat ihmiset näyttivät pärjäävän muita huonommin asioissa, jotka vaativat sanatonta viestintää, ongelman ratkaisukykyä ja tarkkaa havainnointia.

- Sanallisesti lahjakkaiden ihmisten on ilmeisesti helpompaa pohtia yksityiskohtaisemmin mennyttä ja tulevaa, tutkijat toteavat.

Hyvän päättelykyvyn omaavat ja tarkasti ympäristöä havainnoivat ihmiset sen sijaan osaavat elää hetkessä, eikä tapahtumien päivittely tunnu heistä tärkeältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat