Ilona: Haluatko intohimoa pitkään parisuhteeseen? Lue 6 tärkeää vinkkiä

01.02.2014 11:15 - Senni Loikala

Pitkässä suhteessa intohimo voi joskus hukkua arjen kiireisiin. Ilona-lehti selvitti asiantuntijalta, kuinka lemmenliekki saadaan sytytettyä myös pitkään parisuhteeseen.

Ilona-lehdessä seksuaali- ja pariterapeutti Pekka Mustonen antaa kuusi neuvoa, joilla intohimon pystyy säilyttämään pitkässä parisuhteessa.

1) Omasta kunnostaan kannattaa pitää huolta. Puhtaat hampaat, peseytyminen ja siistit vaatteet ovat suhteenne eduksi. Ylimääräisiä kiloja kannattaa välttää, sillä runsas ylipaino vaikuttaa myös kykyyn nauttia seksuaalisuudestaan.

2) Pitkät suudelmat eivät kuulu vain ensihuumaan, vaan niitä kannattaa vaihtaa myös pitkän yhdessäolon jälkeen. Voit muistella suhteenne alkuaikoja ja uppoutua suuteloihin tavallista useammin.

3) Keskusteluyhteydestä rakkaansa kanssa kannattaa huolehtia. Pistäkää kännykät syrjään, ja keskittykää toisiinne. Puolisoaan ei voi koskaan tuntea läpikotaisin, vaikka yhteinen taival olisi ollut pitkä.

4) Kunnioittavat ja kohteliaat käytöstavat ovat tärkeitä. Suhteessa kuuluu olla kosketuksia myös muulloin kuin seksuaalisen kanssakäymisen aikana. Voit esimerkiksi kapsahtaa kultasi kaulaan useammin tai hipaista häntä ohi kulkiessasi.

5) Usein ihmiset jättävät kertomatta aroista asioista, koska pelkäävät tulevansa torjutuiksi. Parisuhteessa kannattaa kuitenkin antaa kumppanille lupa olla täysin avoin. Suhteelle on hyväksi, jos pystytte puhumaan esimerkiksi seksuaalisista fantasioistanne. Kuuntele rakastasi ja anna hänen pyytää sinulta asioita, joita hänellä ei ole ollut rohkeutta pyytää aiemmin.

6) Kahdenkeskeinen aika on tärkeää pitkässä parisuhteessa, vaikka elämä muuten olisi kiireistä. Jos menoja kuitenkin on liikaa, on tärkeää miettiä, mistä voisitte tinkiä. Aikaa saa järjestymään, jos päätätte suhteen olevan teille ykkösasia.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat