Kuva: Fotolia

"Kaikki vihaavat äitinä olemista joskus" - Naisen avoin tilitys summaa äitiyden haasteet

22.06.2016 15:15 - Iiro Myllymäki

Nainen kyllästyi äitiydestä somessa levitettävään ruusuiseen kuvaan ja tarjosi inhorealistisen vastineen.

Australialainen viisikuukautisen lapsen äiti Storm-Manea Ellyatt kyllästyi sosiaalisen median yksipuoliseen tapaan kuvata äitiyttä ja kirjoitti rehellisen ja kipakan Facebook-päivityksen äitiyden nurjista puolista. Naisen mielestä äitiyttä ei kuvasta pelkästään kauniit kuvat vauvakutsujen lahjasaaliista, äitikavereiden kokoontumisista ja pienistä Nike-lenkkareista, vaan äitiyden todellisuus on paljon raadollisempaa kuin sosiaalisessa mediassa uskalletaan kertoa.

”En koskaan nähnyt kuvaa äidistä lukittautuneena komeroon itkien kolme päivää likaisena olleessa pyjamassa hikeen ja oksennukseen peittyneenä, rukoilemassa kaikkia mahdollisia jumalia antamaan voimaa ja kärsivällisyyttä mennä takaisin siihen paskamyrskyyn, joka on nyt hänen elämänsä”, nainen kirjoittaa.

Moni on samastunut päivitykseen

Nainen huomauttaa, että kaikki vihaavat äitinä olemista jossain vaiheessa, mutta sitä ei sovi sanoa ääneen. Se voisi loukata niitä ihmisiä, jotka ”antaisivat kaikkensa saadakseen mahdollisuuden vihata sitä”. Nainen päättää päivityksensä ilmaisemalla kunnioituksensa kaikille, jotka vaikeuksista huolimatta jaksavat aina vain jatkaa eteenpäin.

Monet ovat kiitelleet rehellistä kirjoitusta Facebookissa, ja Ellyatt kertoo Cosmopolitan-sivustolle päivityksensä saamasta vastaanotosta.

- On uskomatonta ja jollain tavalla pakahduttavaa, että niin monet perheet ympäri maailmaa ovat samastuneet viestiini. On monesti hankalaa löytää paikkaa avoimelle keskustelulle kokonaisvaltaisesta kokemuksestamme vanhempina ilman tuomituksi tulemisen pelkoa. Kaikki tämä tuki ja rohkaisu pistää nöyräksi, Ellyatt sanoo.

Lue naisen koko Facebook-päivitys alta:

Lue myös: Kaikki tekevät virheitä, ota aikaa itsellesi - mitä jokaisen äidin pitäisi muistaa joka päivä

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat