Karikkoja parisuhteessa? 10 yleisintä ongelmaa ja ratkaisua

25.07.2014 13:50 - Susanna Karttunen

Jokainen törmää parisuhteessaan ongelmiin. Onneksi parisuhteen voi aina yrittää pelastaa.

Parisuhteessa oleminen ei ole mitään helpointa hommaa. Myös hyvätkin suhteet kohtaavat haasteita. Ratkaisevaa on, miten näistä haasteista selvitään. Askmen.com kokosi kymmenen yleisintä parisuhteen kohtaamaa ongelmaa ja ratkaisua niihin.

1. Kiintymyksen hiipuminen

Parisuhteessa voi käydä helposti niin, että alkaa ottamaan toisen itsestäänselvyytenä. Olisi hyvä muistaa jaksaa pitää suhteen liekki elossa. Tämän voi tehdä pienillä asioilla, kuten toisen huomioimisella ja tekemällä yhdessä paljon asioita.

2. Pitkä välimatka

Kaukosuhteissa on tärkeää yrittää ylläpitää suhdetta soittelemalla, Skype-keskusteluilla tai vaikka lähettelemällä toisilleen kuvia päivästään.

3. Vähentynyt seksielämä

Kauan seurustelleen parin seksielämässä on myös kuivat jaksonsa. Yrittäkää löytää aikaa kipinän uudelleen syttymiseksi.

4. Mustasukkaisuus

Monet kokevat mustasukkaisuuden tunteita parisuhteessaan ja se on ihan normaalia. Sillä, miten toimii näiden tunteiden mukaan, on taas suuri rooli. Hyvässä suhteessa voidaan keskustella avoimesti tunteistaan, kunhan kumpikaan osapuoli ei ylireagoi tai syyllistä toista.

5. Pettäminen

Pettämisen jälkeen pari usein eroaa. Asian voi kuitenkin myös yrittää käsitellä ja mennä vaikka pariterapiaan puhumaan asiasta. Jos suhdetta halutaan jatkaa, täytyy määritellä selvät pelisäännöt jatkoon.

6. Rakkauden hiipuminen

Monet luulevat rakkaudentunteen hiipumisen tarkoittavan, että suhde on ohi. On kuitenkin luonnollista, että alkuvaiheen ihastus väljenee ajan myötä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, ettette rakastaisi toisianne.

7. Työnarkomania

Työn ei kuulu mennä parisuhteen edelle vapaa-ajalla. Jos käytät liikaa aikaa töissä, vaihda työpaikka vähemmän hektiseen, jos muu ei auta.

8. Takertuminen

Epävarmuus voi aiheuttaa takertumisen seurustelukumppaniin. Takertuminen ei kuitenkaan ole suloista, vaan se voi tuhota suhteen.Toiselle pitää antaa tilaa.

9. Itsenäisyyden menettäminen

On tärkeää löytää tasapaino yhteisen ajan ja omien kiinnostusten välillä. Keskustelkaa avoimesti tarpeistanne.

10. Toisen perhe

On tärkeää, että perheesi kunnioittaa kumppaniasi ja toisin päin. Yritä saada heidät tutustumaan toisiinsa ja pyri itsekin löytämään yhteinen sävel kultasi perheen kanssa.

Lue aikaisemmasta artikkelistamme vinkeistä läheisyyden lisäämiseen parisuhteessa. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Askmen.com

Kilpailut

Uusimmat