Kihlasormuksen hinnalla on merkitystä: Tuhlaaminen voi kieliä tulevaisuuden karikoista

09.10.2014 11:50 - Laura Sulkava

Superkalliilla kihlasormuksella ja tyyriillä häillä on havaittu huono vaikutus suhteen tulevaisuuden kannalta. 

Tuoreen amerikkalaisen tutkimuksen mukaan kalliiseen sormukseen panostaneet miehet päätyvät suuremmalla todennäköisyydellä avioeroon kuin kohtuullisesti tuhlanneet. Toisaalta ne, jotka menevät rahallisesti siitä mistä aita on matalin, päätyvät myös todennäköisemmin eroamaan.

Häihin käytetyllä rahamäärällä näyttää myös olevan yhteys liiton kariutumiseen. Ne naiset, jotka käyttivät omaisuuden hulppeisiin häihin eroavat moninkertaisella todennäköisyydellä verrattuna kohtuullisesti rahaa käyttäviin.

Toisaalta kattava kutsuvieraslista ja kuherruskuukausi ovat hyviä merkkejä suhteen jatkon kannalta. Parhaat ystävät ja sukulaiset juhlimassa mukana, jonka jälkeen yhdessä romanttiselle matkalle. Loppujen lopuksi voi pohtia, kuinka paljon rahaa kaivataan onnellisuuteen.

Tutkimus

Amerikkalaiseen tutkimukseen osallistui yhteensä 3000 aikuista, jotka olivat olleet naimisissa vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa. Tuloksissa havaittiin, että miehillä, jotka käyttivät sormukseen 2000-4000 dollaria eli 1560-3130 euroa, oli 1,3 kertaa suurempi riski päätyä avioeroon kuin niillä, jotka käyttivät 500-2000 dollaria eli 400-1560 euroa. 

Toisaalta he, jotka pihistelivät ja käyttivät sormukseen alle 500 dollaria eli 400 euroa, päätyivät vieläkin todennäköisemmin eroon.

Myös hulppeat häät olivat huono ennuste. Naiset, jotka käyttivät häihin rahaa enemmän kuin 20 000 dollaria eli yli 15 000 euroa erosivat tutkimuksen mukaan 3,5 kertaa todennäköisemmin kuin ne, jotka kuluttivat 5000-1000 dollaria eli 3900-7800 euroa.

Vaikka Amerikassa käytetään luonnollisesti erilaisia määriä rahaa häihin ja sormuksiin kuin Suomessa, voi tutkimuksen pohjalta kuitenkin pohtia mitä rahankäyttö voi tarkoittaa. Jos ei panosta ollenkaan rahallisesti, ei välttämättä ole myöskään tosissaan suhteessa. Jos taas törsää suunnattomasti, voi olla että pääosassa on näyttämisentahto ja halu päästä kokemaan prinsessahäät.

Kuinkahan on mahtanut jatkua sen hääparin taival, jonka aviomies teki itse kullasta sormusta vaimolleen 18 kuukautta

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat