Kipukynnys nousee yli 100 prosenttia - lue kiinnostavat faktat naisen orgasmista

04.05.2015 13:45 - Eeva Rajala

Siinä, missä miehen orgasmi tuntuu monen mielestä olevan melko suoraviivainen juttu, liittyy naisten orgasmeihin vieläkin asioita, joita moni ei tiedä ja jotka kuulostavatkin melko uskomattomilta.

Tuoreella YouTube-videolla selvennetään, millaisia faktoja naisen orgasmiin liittyy. Naisen klitoriksessa on esimerkiksi noin 8 000 hermopäätettä, jotka vaikuttavat orgasmiin. Suurin osa - noin 70 prosenttia - naisista vaatii klitoriksen stimulointia, jotta saisivat orgasmin. Tosin osa naisista voi saada orgasmin pelkästään suutelemisesta.

Erityisen kiinnostava fakta on se, että naisen kipukynnys voi nousta jopa 107 prosenttia orgasmin aikana.

Osa naisista voi saada orgasmin synnytyksen yhteydessä. Nainen voi saada orgasmin myös anaaliseksistä. Lisäksi osa naisista saa orgasmin kuntoilun - suurin osa vatsatreenin - aikana.

Pelkästään emättimessä tapahtuvaa orgasmia pidetään myyttinä. Tutkimukset osoittavat, että klitoris, vagina ja kohtu toimivat yhteisvoimin. Nämä kolme saavat aikaan myyttisen g-pisteen.

Orgasmin jälkeen naisen keho vapauttaa prolaktiinia, endofriineja ja oksitosiinia, josta seuraa rento olotila. Samaan aikaan aivoissa dopamiinitasot laskevat ja prolaktiinitason nousevat, mikä saa mahdollisesti kehon keskittymään muihinkin asioihin kuin seksiin.

Lue myös: Laaja kysely paljastaa: Miten nainen saa varmimmin orgasmin

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat