Kuva: Fotolia

Kuinka kohdata ex-rakas tyynesti eron jälkeen - 5 neuvoa auttavat

27.07.2016 14:45 - Tiina Svensk

Vaikka erosta olisikin jo selvinnyt, voi entisen rakkaan näkeminen jännittää paljon.

Vaikka parisuhde päättyisikin hyvin ja erosta selviäminen olisi jo pitkällä, saattaa entisen rakkaan näkeminen olla vaikea tilanne - vaikka siihen olisikin henkisesti valmistautunut. Jos haluat hoitaa tilanteen tyylillä, kannattaa Elite Dailyn vinkit pitää mielessä, kun ex-rakas päättää astella kadulla vastaan tai tulla juttelemaan baarissa:

1. Hymyile

Huomaatko exäsi kävelevän sinua kohti, ja tunnet yhtäkkiä, että olet unohtanut kuinka hengitetään? Vaikka sykkeesi tuntuisi nousevan päätähuimaaviin lukemiin, muista, ettei tämä hetki päätä elämääsi. Sen sijaan hengitä syvään ja anna hymyn tulla.

Hymy rentouttaa sinut ja samalla  helpottaa kohtaamista: pienikin hymynkare antaa avoimen ja rennon viestin toiselle, ja saa todennäköisesti myös hänet rentoutumaan.

2. Käytä kehonkieltä

Jos sanat tuntuvat takeltelevan, etkä saa ilmaistua itseäsi järkevästi, älä huolestu -voit silti korjata tilanteen. Anna kehonkielesi viestiä entisellesi, että olet itsevarma ja sinulla menee hyvin. Kanna itsesi kauniisti ja ryhdikkäästi, vaikka sinua jännittäisikin.

Ja oletko huolissasi siitä, ettet ole kuntoillut eron jälkeen tai et ole huolehtinut itsestäsi? Muista kuitenkin, että kohtaat nyt ihmisen, joka on joskus rakastanut sinua. Hän tuskin katsoo sinua halveksien, vaikka näyttäisitkin väsyneeltä.

3. Ole rehellinen

Etkö ole innoissasi entisesi tapaamisesta? Silloin sinun ei kannata esittää turhan innokasta, sillä epäaitous välittyy varmasti toiselle. Voit kysellä kysymyksiä, mutta älä näe turhaan vaivaa.

Muista myös, että kohtaaminen ei ole vain yksipuoleista kuulumisten vaihtamista. Kerro entiselle kumppanillesi, miten sinulla menee - ja muista, että saat jakaa juuri niin paljon informaatiota kuin itse parhaimmaksi näet.

4. Valmistaudu poistumaan tilanteesta

Oletko jututtanut exääsi jo aivan tarpeeksi, ja tunnet, että olisi aika poistua? Hyvästien sanominen ja tilanteesta lähteminen saattaa olla vaikeaa ja vaivaannuttavaa, joten tilanne kannattaa ennakoida valmiiksi. 

Jos et jaksa enää kuunnella entistäsi, voit poistua tilanteesta pienen valkoisen valheen turvin. "Oli kiva tavata, mutta olen itse asiassa jo hieman myöhässä", on helppo ja neutraali lausahdus, joka antaa sinulle hyvän syyn poistua.

Muista myös, ettei lähtiessä ole pakko halata tai muutenkaan koskettaa entistä rakasta. Jos sinusta taas tuntuu siltä, että oli aidosti mukavaa törmätä häneen, voit sanoa sen ääneen.

5. Tunne olosi itsevarmaksi jokaisena päivänä

Et voi koskaan tietää, milloin törmäät entiseesi. Sen vuoksi onkin tärkeää, että vaikeankin eroprosessin keskellä tunnet olosi itsevarmaksi ja hyväksi jokaisena päivänä. Kuten olet jo varmasti huomannut, elämä jatkuu hiljalleen eteenpäin.

Tee siis asioita, jotka saavat sinulle aikaan hyvän olon ja itsevarmuuden tunteen. Kun voit aidosti hyvin, voit myös kohdata vanhan kumppanisi, eikä sinun tarvitse jännittää tilannetta.

Lue myös: 5 askelta erosta selviämiseen

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat