Kuinka miestä miellytetään – 1960-luvun ohjeiden mukaan

17.02.2015 16:15 - Linda Arponen

50 vuotta sitten naisten ja miesten roolit olivat varsin erilaiset nykypäivään verrattuna. Siksi vuoden 1965 miehenmiellyttämisneuvot kuulostavatkin niin erikoisilta ja toisaalta huvittavilta.

Parisuhteessa on tärkeää osoittaa kiintymystään toista puolta kohtaan. Teot voivat olla aivan pieniä tai toisaalta myös niin suuria kuin vain haluaa.

Näillä kiintymyksenosoituksilla pyritään myös jollain tasolla miellyttämään toista, jotta puolisolla olisi mahdollisimman mukavaa olla kumppaninsa rinnalla. Aiemmin tuo miellyttäminen koettiin nimenomaan naisen tehtäväksi, joka usein hoiti kotia silloin, kun mies raatoi töissä.

Good Housekeeping -lehti kaivoi esiin 50 vuotta vanhan numeronsa lokakuulta 1965, jossa neuvottiin, kuinka miestä miellytetään. Alla on koostettuna osa näistä neuvoista, jotka kuulostavat nykynaisen, ja miksei -miehenkin, korvaan varsin huvittavilta.

  • Kun on miehistä kyse, tiettyjen ruokien kanssa ei voi mennä metsään. Yksi näistä varmoista ruoista on pihvi. Kuulostaako se kalliilta? Kokeile edullista vaihtoehtoa, mutta varmista, että valitsemassasi pihvissä riittää kunnolla syötävää miehelle.
  • Jos kysyt keneltä tahansa mieheltä, mitä hän haluaisi jälkiruoaksi, vastaa hän luultavasti "jotakin suklaista". Muista ostaa siis myös tätä tummaa herkkua.
  • Kokoa tarjottimelle kaikki ne asiat, joita tarvitset aterian jälkeiseen kahvihetkeen. Kun kaikki on valmiiksi käden ulottuvilla, et joudu keksimään tekosyitä hyppiäksesi koko ajan ylös ja alas penkiltäsi.
  • Edellisen eleen viehätys katoaa nopeasti, jos et ole opetellut keittämään hyvää kahvia. Mittaa siis tarkasti ja käytä erinomaisen puhdasta pannua.
  • Miehet pitävät siitä, että heidän vaimonsa näyttävät kauniilta. He eivät juurikaan välitä kauneustuotteistamme ja hiustenlaitostamme, pääasia, että lopputulos on luonnollinen.
  • Miehet ovat mestareita liioittelemaan kala- ja golf-tarinoistaan, mutta vältä itse ylilaitettuja kampauksia. Pidä hiuksesi pehmeinä ja tuuheina, näin hän pörröttää niitä useammin.
  • Kauniin ja hoidetun kampauksesi pitäisi tuottaa päivittäistä iloa miehellesi, eikä kuulua vain erityistilanteisiin. Opettele siis tuntemaan oma hiustyyppisi ja sille sopivat tuotteet, joilla saat pidettyä hiuksesi ihanina ja hallittuina. Viisas nainen lukee artikkeleita hiuksista ja niiden hoidosta.
  • Miesten on vaikea antaa tiettyjä naisellisia "syntejä" anteeksi. Oletko syyllistynyt levittämään huulipunaa hampaisiisi? Onko olkaimesi lipsahtanut näkösälle? Oletko valittanut, kun tuuli on sekoittanut hiuksiasi?
  • Siisteys on miehen silmissä naisellinen hyve, joten asettele kosmetiikkatuotteesi omaan nurkkaansa kuin ne olisivat näyteikkunassa.
  • Pidä huoli kauneudestasi ja naisellisuudestasi. Kun on kylpyaika, hankaa pois itsepäinen lika varpaista ja sormista, leikkaa kynsipiikit, työnnä kynsinauhat paikoilleen ja aja pois sääri- ja kainalokarvat.
  • Älä pilaa viehättävyyttäsi olemalla juro. On siunaus, jos naurat helposti.
  • Näyttäydy miehellesi pirteänä joka aamu, kokeile vaikkapa vaaleanpunaista huulipunaa kirkastaaksesi hymysi ja hiusnauhaa, jolla saat tehtyä nopean kampauksen.
  • On helppoa pysyä hoikkana kun siihen on joku syy: hän pitää sinusta sellaisena. Kontrolloi siis kehoasi päivittäisellä liikunnalla ja kalorien tarkkailulla.
  • Mies pitää kotia sinun valtakuntanasi. Siksi hän luottaa siihen, että pidät sen järjestyksessä ja hoidat siellä lukuisia päivittäisiä tehtäviä. Hän odottaa lämmintä kotiintuloa ja iloista kotia sekä rentoa perhettä, erityisesti vaimoaan.
  • Kuka voi olla rento sen jälkeen, kun on juuri pessyt pyykkiä ja silittänyt? Sinä voit, kun työalueesi on iloinen.

Lue koko 120 kohdan lista täältä.

Lue myös: Nainen, huomio! 10 asiaa, joihin mies haluaa sinun pukeutuvan sängyssä!

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat