Kulje omaan tahtiisi: 3 keinoa, joilla löydät tasapainon arkipäiviisi

16.08.2015 12:15 - Tiina Svensk

Joskus elämä voi käydä kiireiseksi ja stressaavaksi. Onneksi voit päättää oman tahtisi, jolla kulkea eteenpäin.

Joskus arkemme saattaa käydä liian täydeksi vastuutehtävistä, työasioista ja sovituista menoista perheen ja ystävien kanssa. Tietyt elämäntilanteet ja tehtävät vaativat aikaasi ja panostamista, mutta on hyvä muistaa, ettei elämä ole suorittamista.

Jos huomaat olevasi jatkuvasti väsynyt, stressaantunut tai alakuloinen, kannattaa miettiä, mikä asia elämässäsi on epätasapainossa. Tasapainon löytäminen tekemisen ja levon välille saa sinutkin varmasti jaksamaan paremmin.

Mieti, mikä asia vaatii huomiosi

Tarkastele itseäsi ja elämääsi armottoman rehellisesti: mikä asia on epätasapainossa? Mikä elämäsi osa-alue vaatisi enemmän huomiotasi. Annatko itsellesi tarpeeksi unta tai vapaa-aikaa? Osaatko olla tekemättä yhtään mitään, entä milloin viimeksi olet nähnyt ystäviäsi? Kun hyväksyt, että jokin elämäsi osa-alue vaatii enemmän huomiota, on ongelma myös helpompi korjata.

Muuta sanat teoiksi

Kun tiedostat, mikä asia elämässäsi vaatii muutosta, muuta sanat teoiksi. Tee konkreettisia asioita, jotta tilanne muuttuisi. Järjestä itsellesi aikaa, ja keskity positiivisiin ajatuksiin: kehu itseäsi pienistä onnistumisista, sillä ne vievät sinua koko ajan eteenpäin.

Päätä, mistä et voi luopua

Koska arjessa on paljon asioita, jotka vaativat aikaamme, joskus omasta vapaa-ajasta täytyy ottaa aikaa muille askareille. Mieti kuitenkin, mistä saat iloa ja energiaa päiviisi, ja pyri pitämään kyseinen aktiviteetti mukana arjessasi.

Olipa kyseessä sitten liikunta, ystävien seura tai lukeminen, järjestä sille aikaa kalenterissasi. Kun jokaisessa päivässä on mukana mielekästä tekemistä, arjen kiireitäkin on helpompi hallita.

Lue myös: Onnellinen arki muodostuu perusasioista - toteutuvatko sinun elämässäsi?

Lähde: She Knows

Kilpailut

Uusimmat