Kumppaniaan voi muuttaa: 4 toimivaa tapaa

25.08.2014 13:13 - Heli Thoren

Parisuhteen ydin on se, ettei toista pidä pyrkiä muuttamaan. Familyshare-sivusto keräsi kuitenkin neljä tapaa, jotka saattavat hyvinkin toimia.

Suhteessa kuin suhteessa pitäisi lähteä liikkelle siitä, ettei pyri muuttamaan toista ihmistä paremmaksi. Silti moni haaveilee siitä, että oma kumppani olisi ainakin siistimpi, hellempi, puhuisi enemmän tunteistaan ja järjestäisi yllätyksiä. Familyshare-sivusto listasi neljä tapaa, joiden avulla kumppanin muuttaminen voi olla mahdollista:

1. Keskity positiivisiin piirteisiin

Mihin ihastuit kumppanissasi alun perin? Oliko se hänen upea hymynsä? Tai raamikas vartalo? Vai ihastuitko siihen, että hän saa sinut nauramaan. Keskity hyviin asioihin hänessä. Yritä keksiä mahdollisimman monta ja pyri löytämään niitä koko ajan lisää. Kun keskityt hyvään kumppanissasi, löydät hyviä piirteitä hänestä lisää ja lisää. Pikku hiljaa huomaat hänen muuttuvan upeammaksi ja upeammaksi.

2. Puhu hyvää kumppanistasi

Jos keskityt manaamaan puolisosi ärsyttäviä piirteitä ystäviesi kanssa, se ei takuulla vie suhdettanne kohti parempaa aikaa. Joskus toisen käytös harmittaa tai pahimmillaan satuttaa, ja niiden tilanteiden tilittäminen on asia erikseen. Pyri kuitenkin siihen, ettet hauku kumppaniasi tavan vuoksi. Kun lakkaat kertaamasta kurjia asioita kullastasi, myös ajatuksesi hänestä pikku hiljaa kirkastuvat.

3. Kehu

Pyri kiinnittämään mahdollisimman vähän huomiota kumppanisi huonoihin puoliin. Jos toiset asioista vaativat muutosta, niin pyri tekemään kaikkesi, että ilmaiset asian mahdollisimman rakentavasti ja lempeästi. Muista myös kehua rakastasi kaikista mahdollisista asioista, jotka hän onnistuu tekemään hyvin. Kehut automaattisesti kannustavat kumppaniasi tekemään sinulle lisää hyvää.

4. Ole ajattelevainen

Mieti, mistä teoista miehellesi tulisi hyvä mieli. Arvostaisiko hän sänkyyn kannettua aamukahvia? Vai nauttisiko hän, jos kannustaisit häntä lähtemään poikien kanssa katsomaan jääkiekko-ottelua. Kun ajattelet toista ja hänen parastaan, suhteenne tunnelma muuttuu paremmaksi. Molemmille tulee vahvemmin olo, että suhde on hyvä ja sen eteen kannattaa tehdä rakastavia tekoja.

Tiesitkö, että sylikkäin nukkuminen kannattaa? Lue täältä miksi.

Lähde: Familyshare.com

Kilpailut

Uusimmat