Laita puhelin äänettömälle - vaali ystävyyttä helppojen vinkkien avulla

07.10.2014 16:20 - Susanna Karttunen

Kavereistaan kannattaa pitää kiinni. Ole vieläkin parempi ystävä seuraamalla seitsemää yksinkertaista vinkkiä.  

Arjen kiireissä kaverien tapaaminen jää usein vähemmälle. Ystävyyssuhteiden ylläpitäminen on kuitenkin äärimmäisen tärkeää. Rakkaiden ihmisten seura saa tutkitusti ihmisen elämään terveempänä, iloisempana ja stressittömämpänä.

Alle on koottu seitsemän vinkkiä, joiden avulla voit olla vieläkin parempi ystävä.

1. Ole ajattelevainen

Jokainen haluaa tuntea olonsa erityiseksi. Muista kysyä ystävältäsi, miten hänen työhaastattelunsa tai treffinsä menivät. On myös ihanaa, kun kaveri soittaa ilman syytä ja kysyy, mitä kuuluu.

2. Ole hyvä kuuntelija

Aidot ystävät keskittyvät kuuntelemaan toisen ajatuksia. Älä tee keskustelun aikana muuta vaan keskity kunnolla siihen, mitä sinulle tärkeä ihminen sanoo.

3. Puhelin pois

Kun tapaat kaveriasi, älä samalla tekstaile, ota selfieitä tai päivitä sosiaalista mediaa. Laita puhelimesi äänettömälle, jotta viestitulva ei häiritse keskusteluanne. Elämä on lyhyt - vietä se sinulle rakkaiden ihmisten kanssa.

4. Ymmärrä keskustelun säännöt

Älä keskity keskusteluissanne vain omiin ongelmiisi ja kuulumisiisi. Kysy ystävältäsi hänen elämästään. Kuuntele ja välitä siitä, mitä hän sanoo. Osoita, että hän on sinulle tärkeä.

5. Kehu

Kaikki rakastavat kehujen saamista. Jos siis pidät ystäväsi uudesta kampauksesta tai vaatteesta, älä epäröi sanoa sitä ääneen. Muista myös kehua hänen tekojaan, saavutuksiaan ja ihanaa luonnettaan.

6. Vastusta halua neuvoa

Ystäviltä voi saada hyödyllisiä neuvoja, mutta joskus on parempi antaa heidän tehdä omat päätöksensä. Silloinkin, kun ne eroavat siitä, mikä sinun mielestäsi on oikein. Kuuntele kaveriasi ja luota siihen, että hän osaa itse tehdä hänelle parhaimman ratkaisun.

7. Anna aikaa

Milloin viimeksi nauroit tai itkit ystäväsi kanssa? Suunnittele aikataulusi niin, että sinulla jää aikaa ystäviesi tapaamiseen. Näitä muistoja et tule katumaan!

Uutisoimme aiemmin merkeistä, joista tiedät omistavasi todellisen ystävän. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Girlfriendology

Kilpailut

Uusimmat