Löysitkö eksäsi deittisovelluksesta? Katso, miten kannattaa toimia

26.08.2015 21:15 - Eeva Rajala

Deittisivustoilla ja -sovelluksissa törmää varmasti tuttuihin ja entisiin kumppaneihin. Eksään suhtautumiseen vaikuttaa muun muassa se, miten suhde päättyi.

Olkoon takana pitkä tai lyhyt parisuhde, jossain vaiheessa ihminen on valmis uuteen. Nykyään erilaiset deittisivustot ovat suosittuja uusien ihmisten tapaamispaikkoja. Näyttää myös siltä, että nettideittailu on nykyään täysin hyväksyttävää. Suurin osa on myös kokeillut nettideitin löytämistä ainakin kerran.

Mutta mitä jos törmää deittisivustolla entiseen mies- tai naisystävään? Elite Daily -sivustolla kerrotaan, miten kannattaa omaan eksäänsä suhtautua esimerkiksi Tinderissä. Suhtautumiseen vaikuttaa paljolti muun muassa se, miten suhde päättyi.

Jos entinen kumppani lopetti täysin yhteydenpidon

Kun kumppani on lopettanut yhteydenpidon sinuun kokonaan ja yllättäen, voi se jäädä vaivaamaan pitkäksikin aikaa. Jos henkilö kiinnostaa sinua, kannattaa ensin tutkia, millaisia kuvia tai millaista tekstiä hän on laittanut deittiprofiiliinsa.

Jos olet edelleen kiinnostunut hänestä, kannattaa häneen ottaa yhteyttä, sillä saatatte sopiakin hyvin yhteen. Keskustelu kannattaa aloittaa huumorin kautta, esimerkiksi miten hassua on nähdä toinen samalla deittisivustolla. Sinulle ei välttämättä ole selvinnyt, miksi henkilö lopetti yhteydenpidon. Nyt saatat saada sen selville. Ole kuitenkin varuillasi, sillä henkilö voi tehdä saman katoamistempun sinulle uudestaan.

Jos eronne tapahtui yhteisymmärryksessä

Jos ero tapahtui hyvissä merkeissä, on täysin oikeutettua joko tykätä toisen deittiprofiilista tai olla tykkäämättä. Ette välttämättä löydä yhteistä suuntaa tälläkään kertaa, mutta voitte selvittää toisillenne, että on täysin ok jatkaa elämää ilman toista. Parasta on käyttäytyä täysin normaalisti ja jatkaa matkaa.

Jos kumppani petti

Elite Daily -sivusto neuvoo unohtamaan henkilön. Jos hän on pettänyt, on suuri todennäköisyys, että hän tekee sen uudestaan. Voi myös olla mahdollista, että hän oli jo pettämisen aikoihin rekisteröitynyt deittisivustolle, etkä todellakaan halua siinä tapauksessa olla henkilön kanssa enää tekemisissä.

Jos sinä petit

Jos haluat nähdä entisen kumppanisi uudestaan sen jälkeen, kun olet itse pettänyt häntä, deittisivuston kautta tilannetta ei ratkota. Eksäsi voi miettiä samaa edellä mainitusti: Sinä olet todennäköisesti ollut deittisivustolla jo silloin, kun petit häntä. Jos haluat selventää asioita eksäsi kanssa, ota häneen yhteyttä muulla tavoin.

Jos erositte, kun toinen muutti kauemmas asumaan

Tällaisessa tilanteessa kannattaa heittää vapa veteen. Välttämättä vakavaa suhdetta ei kannata miettiä, mutta on hienoa törmätä kaupungissa vierailevaan tuttuun ilman sitoumuksia.

Jos kyseessä on ystäväsi ex-kumppani

Tähän vaikuttaa se, millainen teidän ystävyyssuhteenne on ja millainen heidän parisuhteensa oli. Jos uskot, ettei ystäväsi harmistu asiasta, ilmaise kiinnostuksesi henkilöstä. Kannattaa kuitenkin aina ensin jutella ystäväsi kanssa ennen kuin alat jutella hänen eksänsä kanssa. Jos uskot, että ystäväsi harmistuisi asiasta, jätä henkilö rauhaan.

Jos kyseessä on hyvä ystäväsi

Jos löysit deittisivustolta hyvän ystäväsi, josta olisit kiinnostunut myös muussa mielessä, kannattaa profiilista tykätä. Jotain hyvää voi tulla tilanteesta, joko huumoria tai syventynyt suhde.


Lue myös: Onko uudessa deittipalvelussa järkeä? Etsii eksäsi näköisiä kumppaniehdokkaita

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat