Luottamus, kemia ja tuki: Onnellisen suhteen avaimet koottiin yhteen

16.04.2015 15:45 - Reija Saarinen

Onnellinen suhde koostii monesta erilaisesta palikasta. Se vaatii muun muassa yhteystyökykyä ja kunnioitusta.

Onnellinen parisuhde on asia, johon jokainen varmasti pyrkii. Selvää on, että siihen vaaditaan luottamusta ja molemminpuolista kunnioitusta. Mutta on olemassa myös joukko muita tärkeitä asioita, jotka ovat avain onnistuneeseen liittoon.

1. Luottamus

Jos haluat onnellisen parisuhteen, tulee sinun panostaa luottamukseen. Luottamus pitää sisällään paljon, kuten esimerkiksi sen, että luotatte toisen uskollisuuteen. Mutta sen lisäksi luottamusta tulee olla arkielämässä, kuten siinä, että molemmat luottavat siihen, että toinen osaa hoitaa asioita ja tekee kaikkensa suhteen eteen.

2. Kunnioitus

Hyvässä parisuhteessa molemmat osapuolet kunnioittavat toisiaan. Molempien tulee olla suhteessa tasavertaisia, eikä kumpikaan saa luulla olevansa toista parempi.

3. Kemia

Kemia on se, mikä tekee suhteesta parisuhteen. Ilman kemiaa olette vain kaksi ihmistä, jotka viettävät paljon aikaa yhdessä.

4. Tuki

Tuki on hyvän ja onnellisen suhteen perusta. Molempien tulee voida luottaa siihen, että kumppani pysyy rinnalla huonoina ja hyvinä aikoina.

5. Ymmärrys

Jokaisessa suhteessa tulee olla mukana tietynlaista ymmärrystä. Tämä ei tarkoita sitä, että kumppanille tulee antaa anteeksi kaikki hänen ikävät tekonsa, vaan se tarkoittaa sitä, että asiat yrittää nähdä aina myös kumppanin näkökulmasta.

6. Viehätysvoima

On selvää, että onnellisessa suhteessa viehättävyydellä on iso osa. Onhan fyysinen läheisyys yksi tärkeimmistä asioista parisuhteessa. Jos toinen ei miellytä silmää, ei suhde kovin pitkälle jatku.

7. Riidat

Riidat eivät koskaan ole mukavia, mutta kannattaa muistaa, että ne ovat olennainen osa parisuhdetta. Vihaa ja ikäviä tunteita ei siis kannata pitää sisällään, vaan omista tunteistaan tulee puhua. Kun asiat käsitellään heti, voi suhde jatkua entistä parempana.

8. Itsenäisyys

On hyvin tärkeää, että ei unohda itseään parisuhteessa. Hyvässä suhteessa molemmat pitävät kiinni omista harrastuksistaan ja mielenkiinnonkohteistaan.

9. Yhteinen aika

Hyvässä suhteessa annetaan aikaa myös toisille. Se on aikaa, jolloin olette vain te kaksi. Tv:kin kannattaa sulkea ja keskittyä olennaiseen. Kiireen keskellä toisen huomioiminen saattaa nimittäin unohtua, joten tällaisia iltoja tarvitaan.

10. Työ

Hyvässä suhteessa molemmat ovat valmiita tekemään töitä suhteen eteen. Silloin ei ensimmäisten ongelmien ilmaannuttua oteta jalkoja alle, vaan yritetään selvittää sotkut, jotta voidaan jatkaa eteenpäin.

Lue myös: Oletko hyvässä parisuhteessa? 4 merkkiä paljastavat

Lähde: Lovepanky

Kilpailut

Uusimmat