Menossa naimisiin? 5 syytä, miksi syyshäät kannattavat

08.09.2014 12:44 - Linda Arponen

Monet haaveilevat kesähäistä, vaikka muissakin vuodenajoissa on puolensa.

Olet luultavasti kierrellyt kesäisin monissa häissä ja ajatellut itsekin juhlivasi omaa naimisiinmenoasi samana vuodenaikana. Kesällä on tietysti kaunista ja lämmintä, mutta se ei tarkoita, että häät olisi pakko pitää aina kesällä.

Nyt syksyn alkaessa on hyvä miettiä, miksi häät kannattaisi oikeastaan pitää vasta kesän loputtua.

Vieraat pääsevät paremmin häihisi

Silloin, kun ihmiset ovat pari-kolmekymppisiä, tulee heidän kierreltyä lukuisissa kesähäissä. Näin ollen ei ole ihme, jos jotkin häät menevät keskenään päällekkäin. Lisäksi voi käydä niin, että jos pidät hääsi viikkoa ystäväsi häiden jälkeen, saattaa tuo ystävä olla parhaillaan häämatkallaan. Kesä on muutenkin loma-aikaa, jolloin sukulaisesi ja ystäväsi saattavat olla häittesi aikaan aivan missä tahansa. Jos siis odotat häittesi kanssa syksyyn, pääsevät vieraasi varmemmin paikalle.

Saat nauttia ruskahäistä

Vaikka kesällä kukat kukkivat, eivät näkymät ole syksylläkään huonot. Kun vietät häitäsi syysaikaan, voit saada kauniita ruskakuvia ja nauttia raikkaasta syysilmasta.

Matkailuhinnat ovat alhaisemmat

Jos häihisi tulee vieraita, joiden täytyy vuokrata auto, varata hotellihuone tai matkustaa lentokoneella, arvostavat he häitä, jotka eivät ole sesonkiaikaan. Saatatte myös säästää itse häämatkassa, mikäli lähdette sinne pian häiden jälkeen.

Voitte käyttää vuodenaikaa hyväksi

Koska syksyllä on viileämpää kuin kesällä, täytyy myös lämmitys ottaa huomioon. Voitte kokoontua esimerkiksi takan ympärille, juoda kuumia juomia ja pukeutua kauniisiin ja lämpimiin takkeihin ja viltteihin. Näin häihin tulee tunnelmaa ja niistä voi tulla ikimuistoiset.

Hääpukuvaihtoehtoja on enemmän

Kesällä häämekot ovat usein ohuita ja olkaimettomia. Syksyllä voit kuitenkin pukeutua mielikuvituksellisemmin. Harkitse esimerkiksi hihallista mekkoa ja paksumpaa kangasta, joka olisi kesähäissä aivan liian kuuma.

Lue myös: Suomalaisten hääparien toivotuimmat lahjat listattiin

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat