Miehet, huomio: Asiat, jotka ei kannata tehdä naisen itkiessä

09.07.2015 09:15 - Senni Loikala

Toisen itkiessä ei aina tiedä, mitä pitäisi sanoa tai tehdä. Sen vuoksi kokosimme miehille neuvoja kyynelpitoisiin tilanteisiin.  

Kun padot aukeavat ja kyyneleet virtaavat poskilla, voi vierellä oleva ihminen olla silloin kullanarvoinen. Monille itkevän ihmisen kohtaaminen voi kuitenkin olla haastavaa, kun ei tiedä mitä pitäisi sanoa tai tehdä.

Tärkeintä on kuunnella ja olla läsnä toisen seurassa, myöskin halaaminen voi auttaa. Joitakin sanoja tai tekoja kannattaa kuitenkin välttää, jotta ei tahtomattaan pahenna tilannetta. Alla asioita, joita miesten kannattaa välttää itkevän naisen seurassa; toki ne pätevät myös naisiin.

Älä pyydä lopettamaan itkua

Kun itku tulee, on tunnetta vaikea kontrolloida. Jos pyydät toista lopettamaan kyynelehtimisen, voi se tahtomattasi saada hänet tuntemaan, että tilanne on sinulle ikävä ja tunteiden näyttäminen ei ole suotavaa.

Tee näin: Monista voisi olla mukavaa saada surullisena halaus ja kuulla sanat: "Itke vaan."

Älä kerro levinneistä meikeistä

Kyynelten vuotaessa saattavat ripsiväri ja muu meikki sottaantua ja lopputulos voi muistuttaa pandaa. Tilanteessa ulkonäkö merkitsee kuitenkin paljon vähemmän kuin itkun laukaissut asia.

Tee näin: Naisesta voisi olla mukavaa, jos jossain vaiheessa vain pyyhit hänen levinneet meikkinsä pois.

Älä karkaa paikalta

Naisen itkeminen voi tuntua erikoiselta ja jopa vaivaannuttavalta, mutta omat tunteet kannattaa kuitenkin heittää nurkkaan. Sen vuoksi ei kannata yrittää päästä tilanteesta mahdollisimman nopeasti pakoon, vaan tukea toista sen minkä voi.

Tee näin: Nainen takuulla arvostaa, jos tarjoudut seuraksi ja hakemaan nenäliinoja.

Lue myös: Itke pois: 5 tilannetta, joissa on luvallista surra kunnolla

Kilpailut

Uusimmat