Mies, toivotko naisen kiinnostuvan sinusta? Yksi luonteenpiirre ylitse muiden

30.04.2015 09:45 - Eeva Rajala

Tutkijat loivat nettiin väärennettyjä deittiprofiileja ja saivat selville, millaisista miehistä naiset tarkalleen ottaen kiinnostuvat.

Hope Collegen tutkimuksen mukaan nainen kiinnostuu eniten miehestä, jolla on yksi tietty luonteenpiirre: Miehen pitää olla nöyrä ja vaatimaton. Tämä on paljon parempi kuin jos mies on ylimielinen ja tärkeilevä.

Men's Health -lehden mukaan tutkijat loivat miesten väärennettyjä nettideittiprofiileja, joista selviää, kuinka nöyriksi tai ylimielisiksi he kuvailevat itsensä. Naisten mielestä vaatimattomat miehet olivat kuumimpia kuin tärkeilevät, ja naiset olivat kiinnostuneempi tapailemaan nimenomaan vaatimattomia miehiä.

Tutkija Daryl Van Tongeren kertoo, että naiset pitivät nöyryyttä merkkinä siitä, että mies kohtelee heitä hyvin parisuhteessa. Tämä on tutkijan mukaan totta, sillä nöyrät ihmiset laittavat toisten tarpeet omiensa edelle.

Nöyryyttä voi harjoitella

Vaikka mies ei kokisikaan olevansa yhtään nöyrä, peliä ei ole täysin pelätty. Nöyryyttä voi nimittäin harjoitella. Van Tongerenin mukaan ensin kannattaa tiedostaa omat puutteensa. Mikäli mies ei huomaa omia puutteitaan, joku ystävä tai perheenjäsen osaa varmasti kertoa asiasta tarkemmin. On tärkeää, että miehellä on selvä näkemys, mitkä ovat hänen vahvuuksiaan ja heikkouksiaan. Tämä on yksi ratkaiseva asia nöyryyden opettelussa.

Seuraavaksi kannattaa miettiä, miten itse voisi jakaa kunniaa toisille samalla, kun kertoo omista saavutuksistaan. Tai tarvitseeko omista saavutuksistaan kertoa joka tilanteessa?

Tärkeintä on tutkijan mukaan kuitenkin se, että harjoittelee suhteen laittamista itsensä edelle. Yhtenä esimerkkinä voidaan pitää esimerkiksi sitä, että riitatilanteessa henkilön kannattaa yrittää keksiä parasta mahdollista ratkaisua kummallekin, eikä vain väittää olevansa itse oikeassa. Paras mahdollinen ratkaisu riitatilanteessa voi olla esimerkiksi se, että myöntää olevansa väärässä.

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat