Miesten ihannekumppanin ominaisuudet selvitettiin - tärkein niistä ilahduttaa

28.04.2015 15:45 - Senni Loikala

Miten paljon miehet arvostavat seuraavia ominaisuuksia naisessa: viehättävyys, itsenäisyys, älykkyys, suloisuus, hoivaavuus, periaatteellisuus ja vahvuus? Tuore tutkimus otti asiasta selvää.

Miesten naisihanteet vaihtelevat suuresti ihmisestä riippuen. Tuore tutkimus antaa kuitenkin yleiskuvan siitä, mitkä ominaisuudet ovat kumppanissa ja omassa tyttäressä miehille kaikista tärkeimpiä.

Romanttisen kumppanin ihanneominaisuudet

Amerikkalainen kysely selvitti, kuinka paljon miehille merkitsee vaimon tai kumppanin tietyt ominaisuudet. Näitä olivat muun muassa älykkyys, viehättävyys, itsenäisyys, suloisuus ja vahvuus.

Tärkeimmäksi naisen ominaisuudeksi nousi älykkyys, sillä miehistä reilu 70 prosenttia arvosti rakkaansa terävää ajatuksenjuoksua. Toiseksi tärkeimpänä puolena on viehättävyys, sillä noin 45 prosenttia tahtoi kultansa myös näyttävän vetävältä. Itsenäisyyttä ja suloisuutta arvosti lähes 35 prosenttia miehistä.

Sen sijaan vahvuutta arvosti naisessa 28 prosenttia, hoivaavuutta 27 prosenttia ja periaatteellisuutta 26 prosenttia.

Tyttären ihanneominaisuudet

Selvityksessä tutkittiin myös, mitä ominaisuuksia miehet toivoivat tyttärillään olevan aikuisena. Vastauksista selviää, että miekkoset arvostavat tyttärissään jonkin verran eri ominaisuuksia kuin romanttisessa kumppanissaan.

Siinä, missä miehet eivät pidä kovin tärkeänä kumppaninsa itsenäisyyttä ja vahvuutta, niin he toivovat tyttäriensä saavan kyseiset ominaisuudet. Lähes puolet miehistä piti tärkeänä, että tytär olisi vahva ja reilu 65 prosenttia toivoi hänen olevan itsenäinen. Myös tyttärien älykkyyttä pidettiin hieman tärkeämpänä kuin kumppanin älyä.

Miehille oli melko vähän merkitystä sillä, että ovatko heidän tyttölapsensa viehättäviä ja suloisia. Tyttärien toivottiin olevan myös huomattavasti vähemmin hoivaavia kuin oman kumppanin.

Tuloksista voi päätellä, että isät toivovat tyttäriensä olevan tarpeeksi vahvoja pärjätäkseen elämässä. Positiivista oli myös se, että miehet pitävät älykkyyttä naisen tärkeimpänä ominaisuutena - niin omassa rakkaassa kuin tyttäressäkin.

Uutisoimme aiemmin, miten avioliitto muuttaa miestä - positiivisesti. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Washington Post

Kilpailut

Uusimmat