Mieti, mitä sanot: Vältä 7 huonoa tapaa kommunikoida ja ihmissuhteesi paranevat

08.07.2014 09:55 - Senni Loikala

Jokaisella on omat hyvät ja huonot tapansa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Oletko sinä sortunut seuraaviin ikäviin tapoihin puhua toisille?

Jokaisen puhetavasta ja kommunikointityylistä varmasti löytää jotain parannettavaa. Vaikka olemme inhimillisiä, kannattaa seuraavia asioita puheessaan välttää.

Juoruilu

Pahan puhuminen toisen selän takana kostautuu monesti itselle. Tällöin saa juorokellon maineen, mikä johtaa monesti siihen, että jatkossa huhupuheet kohdistuvatkin itseensä.

Negatiiviset puheet

Pessimisti ei pety”, sanotaan. Siitä huolimatta vannoutuneen pessimistin seura ei välttämättä ole haluttua. Kun pyrkii tietoisesti ajattelemaan asioita positiivisen kautta, on kommunikointi huomattavasti mukavampaa. Lisäksi positiivisuuden tiedetään olevan hyväksi terveydelle.

Tyrmääminen

Monilla meistä on tiedostamattomana tapana tyrmätä toinen kommunikoidessamme ihmisten kanssa. Tällöin toisen mielipiteet ja ajatukset tulevat teilatuiksi, mikä saa aikaan sen, että ihmiset eivät puhu avoimesti. He saattavat mennä myös ikään kuin lukkoon.

Liioittelu

Draamakuninkaat tai –kuningattaret tekevät tilanteista usein pahempia tai parempia kuin ne todellisuudessa ovatkaan. Monet ihmiset kuitenkin sortuvat liioittelemaan usein arjessakin. Värikynän lisääminen kertomiinsa juttuihin on valehtelua. Ihmiset eivät monesti tahdo kuulla valheita, joten siksi liioittelu ei ole hyvää kommunikointia.

Mielipiteiden ja faktojen sekoittaminen

Monet saattavat tehdä rajasta mielipiteidensä ja faktojen välillä liian häilyvän. Jos et tiedä, nojaako toisen puhe hänen omiin näkemyksiinsä vai totuuksiin, et todennäköisesti pysty luottamaan häneen täysin.

Valittaminen

On olemassa asioita, joista on ikään kuin pakko valittaa. Vai onko? Olisiko työpaikan ruokalassa kerrankin edes mukiinmenevä lounas? Tarvitseeko sadepäivän huonoja puolia todella alleviivata? Valitusvirsien lopettaminen voi olla hyväksi ihmissuhteille.

Muiden syyttäminen

Joskus ihmiset sortuvat syyttämään toisia peitelläkseen omia virheitään, mikä sinänsä on inhimillistä. Mikäli kuitenkin ottaa tavakseen osoittaa syyttävällä sormellaan aina muita, saattaa kyseessä olla vastuun väistäminen omista teoista.

Uutisoimme aiemmin syistä, joiden takia ihmisille ei kannata sanoa: "Ssssssh". Pääset lukemaan aiheesta täältä.

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat