Kuva: Senja Rapila

Mika, 44,: "Rakkaus on elämäntapa"

19.06.2016 10:10 - Reija Saarinen

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Mika.

"On olemassa monenlaista rakkautta. On rakkautta minun ja puolisoni välillä ja sitten on myös rakkautta sukua kohtaan. Minä rakastan myös ruokaa ja hitaita aamuja mökillä. Rakkaus on minulle enemmänkin elämäntapa. Yritän löytää asioista valoisan puolen. Valitsen siis rakkauden.

Mitä tekisin rakkauden tähden? Klassikko vastaus on mitä vain, mutta lopetin nuorempana miehenä laulamisen rakkauden takia ja näännyin eli laulamista en voi vain lopettaa. Se on osa minua ja ilman sitä tunsin itseni tyhjäksi ja surulliseksi.

Tärkeintä parisuhteessa on luottamus ja se, että on joku jonka kanssa voi jakaa kaikki ajatuksensa ja tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on. Pitkässä parisuhteessa tulee eteen asioita ja tekoja joita ei välttämättä hyväksy, mutta asiat selviävät puhumalla. Parisuhde on kompromisseja sinun ja puolisosi tahtojen välillä. 

Tällä hetkellä tuntuu että vain kuolema saisi minut eroamaan, mutta vannomatta paras. En toivo, että olisin tehnyt mitään toisin, koska silloin olisimme jotain muuta kuin tänään olemme."


Pääset lukemaan aikaisemmat Rakkaudesta-artikkelit täältä.

Kilpailut

Uusimmat