Miksi naiset pettävät? Tutkimus selvitti 3 tekijää, jotka johtavat uskottomuuteen

27.06.2014 11:51 - Heli Thoren

Kukaan tutkimukseen osallistuneista naisista ei aktiivisesti etsinyt rinnakkaissuhdetta. Väljähtäneessä suhteessa eläessä tilaisuus teki varkaan.

Tuoreen tutkimuksen mukaan on olemassa selkeät merkit suhteessa, jotka voivat viitata siihen, että nainen päätyy pettämään miestään. Contemporary Family Therapy -julkaisussa julkistettu tutkimus kartoitti uskottomuutta 24 - 55 -vuotiaiden naisten keskuudessa.

Tutkijat löysivät kolme riskiä parisuhteessa, jotka voivat ajaa naisen pettämään.

1. Vähän yhteistä aikaa

Kaikki ne naiset, jotka olivat tutkimusryhmästä pettäneet miestään, kertoivat, että he haluaisivat viettää enemmän aikaa miehensä kanssa. Monet naisista tunsivat olevansa miestensä elämässä tärkeysjärjestysessä alhaisilla sijoilla. Esimerkiksi työ vei mieheltä liikaa aikaa.

2. Riitoja ei saada sovittua

Jos kommunikaatio ei toimi, monet konfliktit voivat jäädä kytemään. Monet naiset tuntevat olonsa turhautuneiksi riitautuneessa tilanteessa. Puhuminen kaikissa tilanteissa ehkäisi tutkimuksen mukaan uskottomuutta.

3. Liian vähän huomiota

Ne naiset, jotka pettivät miestään, kokivat saaneensa liian vähän huomiota mieheltään. Myös intiimejä hetkiä oli naisten mukaan liian vähän. Naiset olisivat kaivanneet enemmän kosketuksia ja positiivista huomiota rakkaaltaan.

Tutkimuksen yhteenvedossa todettiin, että kukaan naisista ei aktiivisesti etsinyt pettämiskumppania. Kun liitto hiljalleen väljähti, ja tilanne tuli kohdalle, kynnys madaltui.


Oletko elänyt pitkässä parisuhteessa? Nämä asiat vain sinä tiedät - lue lisää täällä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat