Miksi seksin jälkeen haisee omituiselta? Asiantuntija kertoo syyn

16.03.2015 15:45 - Eeva Rajala

Tunkkainen haju seksin jälkeen on täysin normaalia. Kalamainen haju sen sijaan ei.

Hajussa sekoittuu ihmisten hiki, vaginan eritteet sekä siemenneste. The Hormone Reset Diet -kirjan kirjoittanut lääkäri Sara Gottfried kertoo Women's Health -lehdelle, että siemenneste on emäksinen eli sillä on korkea pH-arvo ja vaginan eritteet puolestaan happamia eli niillä on alhainen pH-arvo. Nämä reagoivat yhdessä synnyttäen täysin uuden "tahman" uusilla kemikaalisilla ominaisuuksilla.

Parin yhteinen hajucocktail

Seksin jälkeinen haju riippuu paljon siitä, millainen pH-taso seksiä harrastaneilla ihmisillä on alapäissään. Seksuaaliterveyden asiantuntija, lääkäri Darius A. Paduch kertoo, että runsas saippualla peseminen ja vaahtokylpyjen ottaminen voi sekoittaa alapään pH-arvoa. Myös syödyllä ruoalla on merkitystä alapään pH-arvolle.

Vaikka seksin harrastamisen yhteydessä käytettäisiin kondomia, Paduchin mukaan jonkin verran hajuja syntyy kuitenkin. Erityisesti jos seksi on rajua tai miehen varustus on iso, voi se aiheuttaa vaginaan hankausta, mikä saattaa puolestaan johtaa tulehdusperäiseen hajuun. Samaan aikaan hiki, liukuvoiteet sekä ehkäisyyn käytettävät spermisidit puikoissa ja tabletteina voivat kaikki välittää yhdessä tietynlaista hajua.

Kalamainen haju ei kuulu asiaan

Seksihajun ei kuitenkaan pitäisi olla paha, ei etenkään kalamainen. Asiantuntijoiden mukaan tällöin voi olla kyse naisen alapään bakteerien epätasapainotilasta, joka kannattaa tarkastuttaa lääkärillä. Syynä voi myös siemennesteessä olevat infektiot.


Lue myös: Onko normaalia, että vagina on ryppyinen? Asiantuntija vastaa

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat