Millä perusteella valitset ystäväsi? Et ehkä tiedä kaikkea

15.07.2014 14:05 - Senni Loikala

Monesti ystävyyden syntymiseen vaaditaan synkkaavia kemioita. Tutkijat saivat selville, mikä yllättävä asia vaikuttaa ystävystymiseen.

Millä kriteereillä sinun ystäväksesi pääsee? Ehtojesi joukossa tuskin on erästä  tekijää, jonka amerikkalaiset tutkijat selvittivät tuoreessa tutkimuksessaan. He uskovat, että ihminen ystävystyy parhaiten sellaisten kanssa, joiden geeniperimä muistuttaa omaansa.

- Saimme selville, että olemme geneettisesti keskimäärin samanlaisia kuin ystävämme. Meillä on enemmän yhteneväistä DNA:ta sellaisten ihmisten kanssa, keitä valitsemme ystäviksemme, kuin samalla määrällä vieraita ihmisiä, tutkija James Fowler selvittää.

Yhteneväisiä geenejä ystävyksillä on yleensä keskenään saman verran kuin sinulla on mahdolliseen kaukaiseen neljänteen serkkuusi. Lukuna se on prosentin verran geeneistämme.

- Prosentti ei ehkä kuulosta paljolta maallikosta. Mutta perinnöllisyystieteilijöille se on huomattava luku, tutkija Nicholas Christakis kertoo.

Uutisoimme aiemmin neljästä eri ystävätyypistä, joita jokainen nainen tarvitsee. Löytyykö sinun ystäväpiiristäsi nämä ihmiset?

Lähde: The Times of India

Kilpailut

Uusimmat