Milloin on oikea aika suhteessa sanoa "rakastan sinua"?

24.07.2014 13:57 - Susanna Karttunen

Oikeaa hetkeä noiden kolmen tärkeän sanan lausumiseen voi tuntua vaikealta löytää. Ajoitus onkin kaikki kaikessa.

Moni pelkää, että rakkaudentunnustukset liian varhaisessa vaiheessa voivat saada näyttämään epätoivoiselta. Jos taas jättää hempeilyt liian myöhään, saattavat toisen tunteet jo hiipua. Daily Mailin haastattelema asiantuntija opastaa, mistä tietää, milloin on oikea aika sanoa "rakastan sinua".

Milloin on oikea aika?

Suhteen alkuvaiheessa on helppo sanoa rakastavansa toista, kun vielä ei olla tietoisia toisen huonoista puolista. Vaikka kestävän rakkauden kehittyminen ei tapahdu hetkessä, ei se tarkoita, ettetkö voisi tuntea olevasi rakastunut jo seurustelun alkuaikoina. Rakkauden julistamista kannattaa kuitenkin odottaa niin kauan, että olette seurustelleet vähintään puoli vuotta. Tällöin kultasi ainakin tietää, että olet käsitellyt kiintymystäsi kunnolla.

Älä kerro rakastavasi, ennen kuin olet täysin varma, että rakastat häntä. Silloin ajoitus sanoa nämä kolme tärkeää sanaa on varmasti oikea.

Miten kertoa rakastavansa toista?

Älä kysy rakkaudentunnustuksesi jälkeen, rakastaako kumppanisi myös sinua. Jos hän rakastaa, hän kertoo sen itse sinulle. Älä myöskään sano "minä rakastan sinua" ennen tai jälkeen seksin, jolloin toinen saattaa hyvinkin vastata samoin vaikkei tarkoittaisi sitä.

Varmista, että teille sanat "minä rakastan sinua" tarkoittavat samaa asiaa. Jos kultasi näyttää panikoivan rakkaudentunnustuksesi jälkeen, voit rauhoitella ja sanoa, ettet ole kosimassa häntä vaan yksinkertaisesti kerrot, miltä sinusta tuntuu.

Mitä jos hän ei tunne samoin?

Jos pelkäät etukäteen, ettei toinen ota rakkaudentunnustasi hyvin vastaan, voit hätätapauksessa käyttää muutamia taktiikoita tilanteen pelastamiseksi. Voit jättää esimerkiksi rakkaudentunnustuksesi keskustelun loppuun, jolloin voit nopeasti poistua paikalta. Voit myös sanoa vain vitsailleesi ja tietäväsi hyvin, ettette ole vielä siinä vaiheessa.

Uutisoimme aiemmin merkeistä, joista voit päätellä miehen olevan rakastunut sinuun. Pääset artikkeliin tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat