Minkälaista kumppania etsimme? Vastaus löytyy lähempää kuin arvaakaan

11.04.2014 15:45 - Laura Sulkava

Perinteinen klisee, että vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa, on kyseenalaistettu. Se minkälaista ihmistä alitajuisesti etsimme, on lähempänä kuin arvaakaan!  

Tutkimus deittisivuston miljoonasta yhteen päätyneestä parista antoi selkeän viestin siitä, minkälaista partneria ihmiset itselleen etsivät. Vastaus ei ole vastakohta tai täydentävä. Ihmiset haluavat löytää samanlaisen ihmisen kuin itse ovat. Eli käytännössä, jos voisimme päättää, seurustelisimme itsemme kanssa?

Sivustolla lähes kaikki etsivät samankaltaista ihmistä, joka itse on. Itsestään selviä asioita ovat ikä, koulutus ja ulkonäkö. Listalla oli kuitenkin yllättävämpiäkin piirteitä, kuten kuvien määrä palvelussa.

Luovat ihmiset haluavat tapailla luovia ihmisiä ja ne, ketkä eivät pidä itseään fiksuna, eivät etsi piirrettä myöskään mahdollisista kumppaneista. Vastakkaisia piirteitä etsitään kuitenkin tietyissä tilanteissa. Jos esimerkiksi on todella huono suuntavaisto, partnerin vaiston toivoo olevan parempi.

Mitä tulee persoonallisuuteen, henkilöt alkavat suhteen edetessä muistuttaa toisiaan. Osapuolet opettavat toisilleen esimerkiksi täsmällisyyttä tai raha-asioiden hoitamista. Kummatkin kehittyvät ja lopulta kasvavat samaan suuntaan.

Luonnollisesti, jokainen yrittää käyttäytyä suhteessa siten kuin toivoisi toisen käyttäytyvän ja on ehkä valmis helpommin antamaan anteeksi mokia, jotka on itse tehnyt. Ehkä onkin siis loppujen lopuksi loogista, että samankaltaisuus vetoaa, kun kumppania etsitään tosissaan.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat