Minun tarinani: Isäni pelasti henkeni tekemällä parannuksen

05.10.2014 09:00 - Rea Tallgren

Minun tarinani -juttusarjassa ihmiset kertovat rehellisesti ja omin sanoin elämästään ja kokemuksistaan. Tällä kertaa oman tarinansa kertoo Anna, jonka elämään on mahtunut lukematon määrä vastoinkäymisiä, mutta joka on selvinnyt niistä kaikista.

Muistan vielä ku olimme normaali perhe. Mutta sitten isäni alkoi käyttää lääkkeitä ja alkoholia sekaisin ja kaikki muuttui.

Hyvä, paha isäni

Jouduin katsomaan siskoni kanssa kun isäni hakkasi äitiä. Kun veljeni syntyi, muutimme pois. Meni pari vuotta, ja äitini masentui vakavasti. Muutimme asumaan perhekotiin.

Jotain kuitenkin tapahtui. Isäni lopetti kaiken sekoilun. Äkkiä hän oli halukas auttamaan meitä lapsia. Ala-aste meni kunnialla läpi, isän tuella.

Lääkeriippuvainen jo yläasteella

Kun menin yläasteelle, minua alettiin kiusata. Muserruin siitä todella pahasti. Olin koko kahdeksannen luokan kolmiolääkeriippuvainen. Ainut ihminen joka siitä tiesi, oli isäni. Isäni avulla hakeuduin hoitoon ja sain itseni jaloilleni. Sen jälkeen isäni tuki minua joka asiassa, ja sanoi aina ettei minun pitäisi olla yhtä typerä kuin hän oli.

Kun täytin 18 vuotta, minulla todettiin kaksisuuntainen mielialahäiriö. Aloin inhota itseäni. Pidin itseäni hulluna. En halunnut ymmärtää, että kyseessä oli sairaus, joka ei ollut oma vikani.

Kiitos, rakas isäni

Jouduin kahdelle psykiatrijaksolle. Isäni oli silloinkin tukenani. Hän sanoi, että selviän kyllä. Olin ylpeä isästäni, koska hän oli tehnyt parannuksen elämässään ja oli niin tiiviinä tukena minulle. Isäni oli myös oikeassa. Minä selvisin.

Nyt olen päässyt kuiville kaikesta. Olen päässyt elämässäni eteenpäin ja oppinut elämään sairauteni kanssa. Olen ylpeä isästäni, koska ilman häntä en olisi tässä.

Vaikka isäni ei ole ollut enää ollut minua tukemassa 1,5 vuoteen, tiedän että hän katsoo minua tuolla taivaalla ja on ylpeä minusta. Kiitos rakas isäni.

Lue aikaisemmat Minun tarinani -artikkelit tästä. Mikäli sinulla on selviytymistarina, jonka haluaisit kertoa omin sanoin, lähetä se osoitteeseen rea.haverinen@voice.fi otsikolla Minun tarinani. Toimitus pidättää oikeuden muokata juttuja ja julkaista/jättää julkaisematta meille lähetettyjä kirjoituksia.

Kilpailut

Uusimmat