Missä vaiheessa uudelle ihastukselle kannattaa antaa seksiä? Deittivalmentaja vastaa

17.06.2015 18:45 - Senni Loikala

Deittivalmentaja Mia Halosesta sänkyyn menemisen kanssa ei kannata kiirehtiä. Ennen ensimmäistä seksikertaa kannattaa tarkkailla toisen luonnetta ja kuunnella sydäntään.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen suosittelee, että sinkut kävisivät mahdollisimman paljon treffeillä eri ihmisten kanssa. Tällöin deittailusta tulee rentoa, eivätkä ääni ja kädet tärise yhtä pahasti kuin aiemmin.

- Tunnen paljon aikuisia naisia, jotka eivät ole koskaan käyneet yksilläkään treffeillä. Sitten kun menee viimein deiteille, niistä tulee liian iso asia, Halonen kertoo.

- Minun mielestäni kannattaisi käydä paljon treffeillä eri tyyppien kanssa. Kun kuitenkin syöt ja juot kahvia joka päivä, mikset voisi siinä samassa tutustua uuteen ihmiseen? hän jatkaa.

Halosen mukaan sinkkujen ei kannata tehdä listaa kriteereistä, jotka unelmakumppanin tulisi täyttää. Tiuha treffitahti kääntyy eduksi myös tässä asiassa.

- Huomaat, että asiat joita olet pitänyt tärkeinä - että mies on esimerkiksi vaalea ja vähintään 183 senttiä pitkä, eivät olekaan enää niin merkityksellisiä. Saatat pistää merkille, että lyhyellä ja tummatukkaisella miehellä onkin todella kiva huumorintaju, deittivalmentaja sanoo.

Viivytä seksin harrastamista

Halosen mukaan seksiä ei kannata harrastaa liian varhain uuden treffikumppanin kanssa. Deittivalmentaja suosittelee odottamaan vähintään pari viikkoa, ennen kuin siirrytään vällyjen väliin.

- Pari viikkoa kannattaa tarkkailla, että millainen luonne toisella osapuolella on, ettei ole pelkästään hormonien vietävänä. Käytä päätäsi ja ota selvää, onko hän hyväsydäminen ihminen. Tärkeää on kuunnella myös omaa sydäntään, hän sanoo.

Seksin harrastaminen liian varhaisessa vaiheessa lisää Halosesta riskiä siihen, että päätyy yhteen väärän ihmisen kanssa.

- Me naiset varsinkin kiinnymme ihmiseen, jonka kanssa olemme olleet vain yhden kerran sängyssä. Maailma on täynnä epäonnistuneita pareja ja perheitä, koska seksin kanssa ollaan hosuttu, Halonen kertoo.

- Alamme selittelemään itsellemme kaikkea, että miksi tämä on minun elämäni mies. Tämä tapahtuu suuremmalla todennäköisyydellä, jos ollaan harrastettu seksiä, hän jatkaa.

Vältä sydänsurut

Lisäksi itsestään antaa väkisinkin kevytkenkäisen mielikuvan, jos hyppää sänkyyn jo ensimmäisillä tai toisilla treffeillä.

- Kyllä silloin kundilla on ensikäden tietoa siitä, että olet nainen, joka lähtee tuntemattoman miehen matkaan. Sellainen tuskin on ihminen, jonka hän tahtoisi esitellä vaikka äidilleen, Halonen sanoo.

Deittivalmentajan mielestä seksin harrastaminen liian nopealla aikataululla voi myös enteillä sydänsuruja, vaikka haaveissa olisikin parisuhde.

- Kumman jälkeen sinulla on enemmän sydänsuruja: tilanteessa, jossa kaveri torjuu sinut eikä soittele takaisin, mutta olet ollut hänen kanssaan yksillä treffeillä kahvilla vai tilanteessa, jossa olet ollut hänen kanssaan sängyssä eikä hän soita sinulle takaisin?

Lue myös: Naiset stressaavat jenkkakahvoista turhaan - lue asiat, joita miehet eivät edes huomaa

Kilpailut

Uusimmat