Mitä ihmiset todella ajattelevat pettämisestä? Suuri tutkimus selvitti

23.07.2014 12:58 - Susanna Karttunen

Uuden tutkimuksen mukaan tietynlainen pettäminen parisuhteessa on monien mielestä hyväksyttävää.  

Pettämistä ei ole helppoa määritellä. Kaikilla on omat käsityksensä siitä, miten parisuhteessa oleva saa käyttäytyä vastakkaisen sukupuolen kanssa. Uusi yhdysvaltalainen tutkimus selvitti, mitä pettämisestä todella ajatellaan.

Pettäminen

80 prosenttia tutkimukseen vastanneista sanoi, etteivät hyväksy pettämistä parisuhteissaan missään nimessä. Silti lähes sama prosenttimäärä - 81 prosenttia - kertoi pettävänsä, jos sillä ei olisi varmasti mitään seurauksia.

Syyt

Vähän yli puolet tutkimukseen vastanneista sanoivat, että on hyväksyttäviä syitä pettää. Näitä syitä voivat olla esimerkiksi onneton suhde tai mahdollisuus pettää julkkisihastuksensa kanssa.

Teknologia

Tekstiviestit ja Tinderin kaltaiset sovellukset tekevät pettämisestä entistä helpompaa ja houkuttelevampaa. Kynnys aloittaa salasuhde on matalampi digitaalisessa maailmassa.

Fantasiat

19 prosenttia miehistä ja 13,5 prosenttia naisista myönsivät kehitelleensä romanttisia tunteita henkilöä kohtaan, jota he seuraavat internetissä mutteivät oikeassa elämässä. 48 prosenttia vastanneista sanoivat, etteivät tunne syyllisyyttä fantasioinnista.

Yksiavioisuus

Suurin osa vastanneista oli sitä mieltä, että yksiavioisuus on yhteiskunnan odotus, ei biologinen totuus. 45 prosenttia sanoi, että parisuhde useamman henkilön kanssa olisi realistisempaa.

Uutisoimme aiemmin pettämisestä digitaalisessa maailmassa. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat